Nakkefilet med krydderbulgur

Nakkefilet med krydderbulgur

Af Dennis Rafn | Efterår, Vinter | Hovedretter | Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad


Tilberedningstid

Ca. 1 time

Det skal du bruge

4 personer

1 kg nakkefilet
kødsnor
salt og peber
1 spsk olie
8 tynde skiver serano- eller parmaskinke
20 g hel parmesan

Krydderbulgur
2 gulerødder
¼ selleri
2 porrer
1 spsk olie
2 fed hvidløg
3 dl bulgur
5 dl bouillon
evt. metalringe
1 dl olie

Tilbehør

Evt. grøn pesto

 

Sådan gør du

Kødet
Skær nakkefileten igennem på langs i to lige store stykker og snør dem med kødsnor, så skiverne bliver lige store ved anretning. Dup kødet tørt med køkkenrulle, krydr med salt og peber og brun det på en pande i olie på alle sider. Læg de to stykker kød i et ovnfast fad. Stil fadet midt i ovnen. Steg kødet ved 180 grader i ca. 50 minutter. Bruges stegetermometer, skal centrumtemperaturen være 80 grader.
Læg skinken på en bageplade med bagepapir og stil skiverne i ovnen ved 180 grader i ca. 10 minutter, til de er sprøde.
Hævl parmesanen i skiver med en kartoffelskræller eller en ostehævl.
Skær kødet i mindst 8 pæne skiver.

Krydderbulgur
Skær gulerødder og selleri i meget små tern. Gem ca. 10 cm porretop fra den ene porre. Skær resten af porrerne i tynde skiver.
Svits grøntsagerne i olie sammen med finthakket hvidløg i ca. 5 minutter. Tilsæt bulgur og bouillon.
Lad det koge op. Sluk for varmen og lad gryden stå i ca. 10 minutter under låg.
Smag til med salt og peber. Hæld bulguren i metalringe eller forme, hvis det ønskes serveret som på foto ovenfor.

Skær porretoppen i tynde strimler og friter dem i olie ved ikke for høj varme til de er sprøde. Læg dem til afdrypning på køkkenrulle. Hvis temperaturen er for høj, bliver porretoppen brun.

Tips

  • Nakkefilet kan også steges i et helt stykke. Stegetiden er ca. 2 timer ved 180 grader
  • Krydderbulgur kan også bruges som tilbehør til svinekoteletter, skinkeschnitzler, medaljoner og sauté-skiver af svinefilet
  • Hvis man ikke har lyst til at fritere porretop, kan porretop skæres i tynde skiver som resten af porrerne og tilberedes sammen med bulguren
  • I stedet for bulgur kan bruges couscous, men så skal grøntsagerne svitses til de er knap møre før couscous tilsættes. Efter 5 minutter er couscous klar til servering.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 30%
Kulhydrat 25%
Fedt 45%
3325 kJ - 790 kcal