Nakkefilet med gremolata

Nakkefilet med gremolata

Af Inge Lotz | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad


Tilberedningstid

Ca. 1 time

Det skal du bruge

2 personer

1 nakkefilet, ca. 400 g
½ spsk olie
1 skalotteløg
3 - 4 tomater
1 tsk tørret basilikum eller 1 spsk frisk
1 dl bouillon
salt og peber

Gremolata
Ca. ½ bundt persille
1 lille fed hvidløg
½ citron

Tilbehør

150 g grønne bønner drysset med 6 finthakkede radiser
500 g kartofler

 

Sådan gør du

Hak skalotteløget fint og skær tomaterne i både. Dup nakkefileten tør med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Brun kødet i olien på alle sider ved god varme i en lille gryde. Tag den op og kom skalotteløg, tomater og basilikum i gryden. Lad det dampe i et par minutter ved svag varme under omrøring. Læg kødet tilbage i gryden. Tilsæt bouillon. Steg kødet ved svag varme i 40-50 minutter under låg. Vend det efter 20 minutter. Bruges et stegetermometer er kødet færdigt, når centrumtemperaturen viser 80 grader. Tag kødet op af gryden. Stil saucen til side.

Tilbered gremolata, mens kødet steger. Hak persille og hvidløg fint. Bland det med revet citronskal og stil det til side.
Pres saucen fra kødet gennem en sigte. Smag til med salt og peber. Drys gremolata på kødet. Skær kødet i tynde skiver og servér med sauce og tilbehør.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 26%
Kulhydrat 35%
Fedt 39%
2845 kJ - 675 Kcal