Tilberedningstid
Ca. 1 time
Det skal du bruge
2 personer
1 nakkefilet, ca. 400 g
½ spsk olie
1 skalotteløg
3-4 tomater
1 tsk tørret basilikum eller 1 spsk frisk
1 dl bouillon
Salt
Peber
Gremolata
Ca. ½ bundt persille
1 lille fed hvidløg
½ citron
Tilbehør
- 150 g grønne bønner drysset med 6 finthakkede radiser.
- 500 g kartofler
Sådan gør du
Kødet
- Hak skalotteløget fint og skær tomaterne i både.
- Dup nakkefileten tør med køkkenrulle.
- Krydr med salt og peber.
- Brun kødet i olien på alle sider ved god varme i en lille gryde.
- Tag den op og kom skalotteløg, tomater og basilikum i gryden.
- Lad det dampe i et par minutter ved svag varme under omrøring.
- Læg kødet tilbage i gryden.
- Tilsæt bouillon.
- Steg kødet ved svag varme i 40-50 minutter under låg. Vend det efter 20 minutter.
- Bruges et stegetermometer er kødet færdigt, når centrumtemperaturen viser 80 grader.
- Tag kødet op af gryden.
- Stil saucen til side.
Gremolata
- Tilbered gremolata, mens kødet steger.
- Hak persille og hvidløg fint.
- Bland det med revet citronskal og stil det til side.
Sauce
- Pres saucen fra kødet gennem en sigte.
- Smag til med salt og peber.
Tilbehør
- Kog kartoflerne
- Kog bønnerne
Drys gremolata på kødet. Skær kødet i tynde skiver og servér med sauce og tilbehør.
Energifordeling
Nu hedder det nakkefilet fra gris. Tidligere hed udskæringen nakkefilet fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 790 g af retten):
Energi: 2795 kJ (666 kcal)
protein: 44 g
kulhydrat: 51 g
kostfibre: 10 g
fedt: 30 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 354 kJ (84 kcal)
protein: 6 g
kulhydrat: 6 g
kostfibre: 1 g
fedt: 4 g