Tilberedningstid
Ca. 2¼ time
Det skal du bruge
4-6 personer
1 kg nakkefilet
1 fed hvidløg
Salt
Peber
4 spsk frisk rosmarin eller 4 tsk tørret
Pasta med chili og grøntsager
½-1 chili efter smag
4 fed hvidløg
250 g champignon
1 stor rød peberfrugt
250 g tynde grønne bønner
450 g tørret pasta, fx tagliatelle
½ spsk olie, fx rapsolie
2 spsk frisk rosmarin eller 2 tsk tørret
3 dl bouillon eller afskummet sky fra steg
Saucejævner
50 g frisk ost naturel, 6%
Sådan gør du
Kødet
- Skær hvidløget i tynde snitter og stik det ind i nakkefileten ved hjælp af en urtekniv.
- Gnid kødet med salt, peber og rosmarin. Stil det i en kold ovn. Tænd ovnen på 180 grader og steg kødet i ca. 2 timer, til det er gennemstegt.
- Bruges stegetermometer skal centrumtemperaturen vise 80 grader.
- Kødet skæres i tynde skiver ved servering.
Pasta med chili og grøntsager
- Skær chilien i tynde ringe. Fjern mellemvægge og kerner, hvis retten ikke ønskes for stærk.
- Hak hvidløg fint.
- Skær champignonerne i skiver og peberfrugten i grove umage stykker.
- Halvér evt. bønnerne.
- Kog pastaen.
- Opvarm olien på en stor pande/gryde. Svits alle grøntsagerne ved kraftig varme i 3-4 minutter under omrøring.
- Tilsæt rosmarin og bouillon og kog retten igennem under låg.
- Jævn med saucejævner og rør osten i. Smag til med salt.
- Bland pastaen med grøntsagerne.
Energifordeling
Nu hedder det nakkefilet fra gris. Tidligere hed udskæringen nakkefilet fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 750 g af retten):
Energi: 3266 kJ (778 kcal)
protein: 50 g
kulhydrat: 75 g
kostfibre: 7 g
fedt: 29 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 437 kJ (104 kcal)
protein: 7 g
kulhydrat: 10 g
kostfibre: 1 g
fedt: 4 g