Nakkefilet med chili

Nakkefilet med chili

Af Inge Lotz | Sommer | Hovedretter | Weekend, Fest, Gæster


Tilberedningstid

Ca. 2¼ time

Det skal du bruge

4-6 personer

1 kg nakkefilet
1 fed hvidløg
salt og peber
4 spsk frisk rosmarin eller 4 tsk tørret

Pasta med chili og grøntsager
½-1 chili efter smag
4 fed hvidløg
250 g champignon
1 stor rød peberfrugt
250 g tynde grønne bønner
450 g tørret pasta, fx tagliatelle
½ spsk olie
2 spsk frisk rosmarin eller 2 tsk tørret
3 dl bouillon eller afskummet sky fra steg
saucejævner
50 g frisk ost naturel, 6%

Sådan gør du

Skær hvidløget i tynde snitter og stik det ind i nakkefileten ved hjælp af en urtekniv. Gnid kødet med salt, peber og rosmarin. Stil det i en kold ovn. Tænd ovnen på 180 grader og steg kødet i ca. 2 timer, til det er gennemstegt. Bruges stegetermometer skal centrumtemperaturen vise 80 grader.
Kødet skæres i tynde skiver ved servering.

Skær chilien i tynde ringe. Fjern mellemvægge og kerner, hvis retten ikke ønskes for stærk. Hak hvidløg fint. Skær champignonerne i skiver og peberfrugten i grove umage stykker. Halvér evt. bønnerne.

Kog pastaen.

Opvarm olien på en stor pande/gryde. Svits alle grøntsagerne ved kraftig varme i 3-4 minutter under omrøring. Tilsæt rosmarin og bouillon og kog retten igennem under låg. Jævn med saucejævner og rør osten i. Smag til med salt.
Bland pastaen med grøntsagerne.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 29%
Kulhydrat 41%
Fedt 30%
2605 kJ - 620 kcal