Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
4 personer
500 g nakkefilet i tern, 2x2x2 cm
2 store bagekartofler
2 store gulerødder
2 store løg
1 stort æble - gerne cox orange
1
spsk olie
1-2 spsk honning
½ plade japansk karry
salt og
peber
2-3 dl ris
karse
Sådan gør du
Kog risene.
Skær kartofler, grøntsager og æbler i tern.
Dup kødet
tørt med køkkenrulle. Lad olien blive godt varm i en gryde. Brun kødet evt. ad 2
omgange. Kom al kødet i gryden. Tilsæt kartofler, grøntsager, æbler og honning
samt ½ l vand. Kog retten i ca. 30 minutter til det er mørt. Tilsæt japansk
karry og smag til med salt og peber.
Tips
- Japansk karry plader indeholder også jævning
- Tørret karry eller karrypasta kan bruges i stedet for japansk karry. Retten jævnes med maizena
- Japansk karry kan købes i asiatiske specialforretninger, som evt. sender varer over hele landet
Energifordeling
Nu hedder det nakkefilet fra gris. Før hed udskæringen nakkefilet fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 795 g af retten):
Energi: 2902 kJ (691 kcal)
protein: 32 g
kulhydrat: 87 g
kostfibre: 9 g
fedt: 22 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 364 kJ (87 kcal)
protein: 4 g
kulhydrat: 11 g
kostfibre: 1 g
fedt: 3 g