Nakkefilet i japansk karry med løse ris

Hurtig og nem gryderet med et asiatisk twist.

Af Jens Rahbek | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Tilberedningstid

Ca. 45 minutter

Det skal du bruge

4 personer

500 g nakkefilet i tern, 2x2x2 cm
2 store bagekartofler
2 store gulerødder
2 store løg
1 stort æble - gerne cox orange
1 spsk olie
1-2 spsk honning
½ plade japansk karry
salt og peber
2-3 dl ris
karse


Sådan gør du

Kog risene.

Skær kartofler, grøntsager og æbler i tern.
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Lad olien blive godt varm i en gryde. Brun kødet evt. ad 2 omgange. Kom al kødet i gryden. Tilsæt kartofler, grøntsager, æbler og honning samt ½ l vand. Kog retten i ca. 30 minutter til det er mørt. Tilsæt japansk karry og smag til med salt og peber.


Tips

  • Japansk karry plader indeholder også jævning 
  • Tørret karry eller karrypasta kan bruges i stedet for japansk karry. Retten jævnes med maizena
  • Japansk karry kan købes i asiatiske specialforretninger, som evt. sender varer over hele landet

Energifordeling

Nu hedder det nakkefilet fra gris. Før hed udskæringen nakkefilet fra svin.

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 795 g af retten): 

Energi: 2902 kJ (691 kcal)

protein: 32 g

kulhydrat: 87 g

kostfibre: 9 g

fedt: 22 g

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 364 kJ (87 kcal)

protein: 4 g

kulhydrat: 11 g

kostfibre: 1 g

fedt: 3 g