Nyretapper med brunede løg og "Gamle Knas"

Nyretapper med brunede løg og "Gamle Knas"

Af Betina Repstock

Det skal du bruge

4 personer

800 g okse- eller kalvenyretapper
Salt og peber
2 tsk olie

1 spsk engelsk sauce
1 spsk paprika
1 fed hvidløg

Brunede løg
4 rødløg
1 dl fond,
1 dl rødvin
1 spsk salt
1spsk sukker
Et par kviste timian

60 g ost - f.eks. Gamle Knas eller anden gul ost med fyldig smag
1 tsk olie
400 g asparges-broccoli

Ca. 45 minutter


Sådan gør du

Tænd ovnen på 180 grader.
Skræl løgene og skær dem over fra top til rod. Kom dem i et ovnfast fad, hæld fond, vin, salt, sukker, timian over og bag dem i 20 minutter.

Varm olie på en pande ved god varme og steg løgene med skærefladen nedad, til de er mere end brune, næsten sorte.
Skil nu løgene i flager og anret dem i et ovnfast fad med fond, vin og timian fra bradepanden.
Lun løgene to minutter lige Inden servering og riv ost over.

Fjern den store sene, der går ned igennem kødet ved at følge den med en skarp kniv ned langs hver side.
Dup kødet tørt med køkkenrulle, krydr med salt og peber.

Varm olie på en pande ved høj varme.
Steg kødet 3-4 minutter på hver side. Det skal være godt brunt på overfladen og rødt indeni.
Pil hvidløg og hak eller riv det fint.
Krydder undervejs med engelsk sauce, paprika og hvidløg. Smag til med salt og peber.

Skyl broccoli og damp den i kogende, letsaltet vand 1 minut i gryde med låg.

Ved servering skæres kødet for på tværs af kødfibrene. Det er på den lange led af kødstykket, som derfor med fordel kan halveres.

Tips

  • Server stegte eller bagte kartofler til, hvis retten skal være mere mættende.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 49%
Kulhydrat 16%
Fedt 32%
1910 kJ – 455 kcal
Sund hverdagsmad