Nudelsuppe - slanke

Nudelsuppe

Hanne Holm

Af Hanne Holm

Det skal du bruge

1 person

125 g skinkeschnitzler, svinekoteletter uden fedtkant, kalveschnitzel, kyllingebryst eller -inderfilet
1-2 knsp salt
25 g mellemtykke risnudler eller ægnudler

½ spsk olie
1 tsk karrypulver eller ¼ tsk tørret, knust chili
Et stykke ingefær, ½ spsk
½ løg
4 dl bouillon
1 bundt forårsløg
75 g bønnespirer
75 g sukkerærter
1 lime, 1½-2 spsk limesaft eller riseddike
1-1½ spsk fiskesovs eller sojasauce
Peber
Purløg

Ca. 20 minutter


Sådan gør du

Skær kødet i strimler på ½ x ½ x ca. 5 cm. Dup kødet tørt med køkkenrulle, krydr med salt og stil det i køleskabet.

Tilbered risnudler efter anvisning på pakken. Skyl nudlerne under den kolde hane, lad dem dryppe af i en si og stil dem til side.

Pil og skær løg i tern eller både. Skrab skindet af ingefær fx med en teske og finhak ½ spsk.

Opvarm olien i en gryde og steg løg, ingefær og karrypulver i et øjeblik før bouillonen fx en terning og vand tilsættes. Skru ned til svag varme, når det koger, læg låg på og lad suppen koge i 5-6 minutter.

Imens suppen koger: Rens forårsløgene og skær dem i tynde skrå skiver. Skyl bønnespirer og sukkerærter.

Tilsæt kødet til den kogende suppe, og lad det koge 1- 2minutter. Tilsæt forårsløg, bønnespirer og sukkerærter og lad det koge et par minutter. Smag suppen til med limesaft, fiskesovs og peber.

Bland nudlerne i suppen.

Drys med skyllet og klippet purløg på portionen ved servering.

Tips

  • Hvis du har lavet suppe til to dage, så stil straks den portion som skal gemmes i køleskabet.

energifordeling

Energifordeling og –indhold pr. person
Protein 36%
Kulhydrat 39%
Fedt 25%
1685 kJ - 400 kcal
Sund hverdagsmad