Myntefrikadeller med melonsalat

Lækre krydrede frikadeller og saftig melonsalat.

Af Bente Nissen Lundsgaard | Forår, Sommer | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Myntefrikadeller med melonsalat

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2 personer

200 g hakket grisekød, ca. 10% fedt
¾ tsk salt
1 spsk frisk mynte
¼ tsk peber
½ spsk olie

Melonsalat
½ honningmelon eller anden sød melon
100 g mini spinat (små spæde spinatblade) eller rucola
1 appelsin
20 g parmesan
2 spsk pinjekerner

Tilbehør

200 g brød, fx ciabatta

 

Sådan gør du

Skær melonkødet i tern. Skyl spinaten og lad den dryppe af. Smag saften af ½ appelsin til med salt og peber. Bland melon og spinat i en skål og vend saften i blandingen. Pynt med parmesanflager, høvlet med fx en kartoffelskræller. Rist pinjekernerne på en tør pande og drys dem over.

Rør kødet med salt og rør herefter 2 spsk vand, hakket mynte og peber i. Form farsen med en barneske til 8 kugler, som trykkes lidt flade. Varm olien på en pande ved god varme. Brun frikadellerne ca. 1 minut på hver side. Skru ned til middelvarme og steg dem ca. 3 minutter på hver side.

Tips

  • Farsen kan krydres med ½ tsk stødt kanel og 1 lille fed presset hvidløg.
  • Mynte kan erstattes af basilikum eller persille.

Energifordeling

Nu hedder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.

 


Næringsindhold pr. person (ca. 445 g af retten) med 6 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 2590 kJ (617 kcal)

protein: 39 g

kulhydrat: 67 g

kostfibre: 7 g

fedt: 22 g

 


Næringsindhold pr. 100 g med 6% fedt i det hakkede kød: 

Energi: 579 kJ (138 kcal) 

protein: 9 g

kulhydrat: 15 g 

kostfibre: 2 g

fedt: 5 g

 

 

Næringsindhold pr. person (ca. 445 g af retten) med 10% fedt i det hakkede kød: 

Energi: 2720 kJ (648 kcal)

protein: 37 g

kulhydrat: 67 g

kostfibre: 7 g

fedt: 26 g

 


Næringsindhold pr. 100 g med 10% fedt i det hakkede kød: 

Energi: 608 kJ (145 kcal)

protein: 8 g

kulhydrat: 15 g

kostfibre: 2 g

fedt: 6 g