Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
200 g hakket grisekød, ca. 10% fedt
¾ tsk salt
1 spsk frisk mynte
¼ tsk peber
½ spsk olie
Melonsalat
½ honningmelon eller anden sød melon
100 g mini spinat (små spæde spinatblade) eller rucola
1 appelsin
20 g parmesan
2 spsk pinjekerner
Tilbehør
200 g brød, fx ciabatta
Sådan gør du
Skær melonkødet i tern. Skyl spinaten og lad den dryppe af. Smag saften af ½
appelsin til med salt og peber. Bland melon og spinat i en skål og vend saften i
blandingen. Pynt med parmesanflager, høvlet med fx en kartoffelskræller. Rist
pinjekernerne på en tør pande og drys dem over.
Rør kødet med salt og rør herefter 2
spsk vand, hakket mynte og peber i. Form farsen med en barneske til 8 kugler,
som trykkes lidt flade. Varm olien på en pande ved god varme. Brun frikadellerne
ca. 1 minut på hver side. Skru ned til middelvarme og steg dem ca. 3 minutter på
hver side.
Tips
- Farsen kan krydres med ½ tsk stødt kanel og 1 lille fed presset hvidløg.
- Mynte kan erstattes af basilikum eller persille.
Energifordeling
Nu hedder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.
Næringsindhold pr. person (ca. 445 g af retten) med 6 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 2590 kJ (617 kcal)
protein: 39 g
kulhydrat: 67 g
kostfibre: 7 g
fedt: 22 g
Næringsindhold pr. 100 g med 6% fedt i det hakkede kød:
Energi: 579 kJ (138 kcal)
protein: 9 g
kulhydrat: 15 g
kostfibre: 2 g
fedt: 5 g
Næringsindhold pr. person (ca. 445 g af retten) med 10% fedt i det hakkede kød:
Energi: 2720 kJ (648 kcal)
protein: 37 g
kulhydrat: 67 g
kostfibre: 7 g
fedt: 26 g
Næringsindhold pr. 100 g med 10% fedt i det hakkede kød:
Energi: 608 kJ (145 kcal)
protein: 8 g
kulhydrat: 15 g
kostfibre: 2 g
fedt: 6 g