Muhallebi - dessert

Arabisk mælkecreme-dessert med orangeblomst, pistacie og bagte abrikoser. En eksotisk dessert i stil med panna cotta.

Af Marie Holm | Hele året | Desserter | Gæster, Weekend


Muhallebi

Tilberedningstid

Ca. 45 minutter

Det skal du bruge

6-8 personer

Mælkecreme

1 liter sødmælk
50 g majsstivelse – 60 g hvis cremen ønskes helt fast og buddingagtig
50 gram sukker
Lidt havsalt
3 spsk. orangeblomstvand

Sirup

250 gram sukker
½-1 dl vand
Saft af ½ citron
3 tsk orangeblomstvand

Bagte abrikoser

4 friske abrikoser
2 spsk sukker
1 spsk orangeblomstvand

Pynt

Ca. 3 spsk. usaltede, afskallede pistaciekerner
Lidt tørret kornblomst til drys
1 spsk. sirup pr. dessert

Sådan gør du

Mælkecreme

  1. Hæld mælk, sukker, salt og majsstivelse i en tykbundet gryde, og pisk det sammen. Tip: Rør majsstivelsen ud i lidt af den kolde mælk i en lille skål, og rør så denne blanding sammen med resten af mælken og salt og sukker i gryden – så undgås klumper.
  2. Varm op ved middel varme og under konstant omrøring, da cremen nemt brænder på. Bring i kog, og kog cremen igennem under piskning i 5-10 minutter. Tilsæt orangeblomstvand, og hæld den varme creme direkte i små varmefaste glas.
  3. Sæt desserten i køleskabet i minimum 30 minutter, så den bliver helt kold og stivner.

    Sirup
  1. Kom sukker og vand i en kasserolle, og kog det op, så sukkeret smelter. Tilsæt citronsaft og orangeblomst, og træk straks sukkersiruppen af varme.
  2. Lad den køle til stuetemperatur.

Bagte abrikoser

  1. Forvarm ovnen til 200 grader. Flæk abrikoserne og befri dem for sten. Læg abrikoserne i et ovnfast fad med den buede kind nedad, drys med sukker og dryp med orangeblomstvand.
  2. Sæt fadet i ovnen i 20-25 minutter, til abrikoserne er møre og let karamelliserede.
  3. Lad dem køle af til stuetemperatur.

    Servering
  1. Tag glassene med mælkecreme ud af køleskabet.
  2. Kom en skefuld orangeblomstsirup oven på mælkecremen i hvert glas.
  3. Drys med hakket pistacie, top med en bagt abrikos, og pynt til sidst med lidt tørret blå kornblomst.
  4. Server straks.

 

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 7%
Kulhydrat 78%
Fedt 15%
1228 kJ – 293 kcal