Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
6-8 personer
Mælkecreme
1 liter sødmælk
50 g majsstivelse – 60 g hvis cremen ønskes helt fast og buddingagtig
50 gram sukker
Lidt havsalt
3 spsk. orangeblomstvand
Sirup
250 gram sukker
½-1 dl vand
Saft af ½ citron
3 tsk orangeblomstvand
Bagte abrikoser
4 friske abrikoser
2 spsk sukker
1 spsk orangeblomstvand
Pynt
Ca. 3 spsk. usaltede, afskallede pistaciekerner
Lidt tørret kornblomst til drys
1 spsk. sirup pr. dessert
Sådan gør du
Mælkecreme
- Hæld mælk, sukker, salt og majsstivelse i en tykbundet gryde, og pisk det sammen. Tip: Rør majsstivelsen ud i lidt af den kolde mælk i en lille skål, og rør så denne blanding sammen med resten af mælken og salt og sukker i gryden – så undgås klumper.
- Varm op ved middel varme og under konstant omrøring, da cremen nemt brænder på. Bring i kog, og kog cremen igennem under piskning i 5-10 minutter. Tilsæt orangeblomstvand, og hæld den varme creme direkte i små varmefaste glas.
- Sæt desserten i køleskabet i minimum 30 minutter, så den bliver helt kold og stivner.
Sirup
- Kom sukker og vand i en kasserolle, og kog det op, så sukkeret smelter. Tilsæt citronsaft og orangeblomst, og træk straks sukkersiruppen af varme.
- Lad den køle til stuetemperatur.
Bagte abrikoser
- Forvarm ovnen til 200 grader. Flæk abrikoserne og befri dem for sten. Læg abrikoserne i et ovnfast fad med den buede kind nedad, drys med sukker og dryp med orangeblomstvand.
- Sæt fadet i ovnen i 20-25 minutter, til abrikoserne er møre og let karamelliserede.
- Lad dem køle af til stuetemperatur.
Servering
- Tag glassene med mælkecreme ud af køleskabet.
- Kom en skefuld orangeblomstsirup oven på mælkecremen i hvert glas.
- Drys med hakket pistacie, top med en bagt abrikos, og pynt til sidst med lidt tørret blå kornblomst.
- Server straks.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 7%
Kulhydrat 78%
Fedt 15%
1228 kJ – 293 kcal