Moules frites med aioli og salat

Moules frites med aioli og salat

Af 2gangeomugen.dk | Forår, Sommer | Hovedretter | Hverdag


Moules frites med aioli og salat

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

4 personer

1,5 kg blåmuslinger
1 kg bage- eller store kartofler
2 spsk olivenolie
Sort peber
Flagesalt
50 g finthakket løg, ca. 1 stk.
150 g gulerødder, ca. 2 stk.
2-3 fed hvidløg, finthakket
120 g fennikel i mundrette stykker, ca. 1 stk.
2 dl. hvidvin
1 dl vand
Lidt olie til stegning
1 håndfuld bredbladet persille, hakket
Aioli
Salat

Sådan gør du

  1. Skrub og vask kartofler, og skær dem i grove, aflange pomfritter med skræl. Læg dem på en bageplade med bagepapir og vend godt sammen med 2 spsk olivenolie, salt og peber. Bages i ovnen 25-30 minutter på 200 grader, indtil de er gyldne og sprøde.
  2. Rens imens muslingerne, ved at skylle dem i koldt vand. Bank dem let mod bordet, og kassér dem, der ikke lukker sig.
  3. Sautér løg, hvidløg og fennikel i olie i en stor varm gryde.
  4. Kom muslingerne ved, og lad dem varme med i ½-1 minut. Kom hvidvin og vand på og læg et tætslukkede låg på. Lad dem dampe i 2-3 minutter, til muslingerne har åbnet sig - ryst gryden undervejs.
  5. Tilsæt persille, og servér muslingerne med fritter, aioli og salat. Kassér de muslinger der ikke har åbnet sig under tilberedningen.

 

Tips

  • Nem snyde-aioli kan laves af god mayonnaise, revet hvidløg, salt og peber og lidt olivenolie.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 43%
Kulhydrat 2%
Fedt 47%
2002 kJ – 479 kcal