Morgenstyrke

Morgenstyrke

Af Helle Brønnum Carlsen | Hele året, Sommer | Brød og boller, Morgenmad | Hverdag, Sund hverdagsmad


Tilberedningstid

-

Det skal du bruge

1 person, men 20 boller

Speltboller:
25 g gær
5 dl vand
2 dl syrnet mælkeprodukt (kærnemælk, A38 eller yoghurt naturel)
2 dl grove, valsede speltflager
1 spsk olie
1 spsk salt
150 g durummel
200 g fint speltmel
ca 400 g hvedemel

Myslifrugt:
50 g fedtfattig mysli
50 g appelsin (i fileter)
50 g æble (i tern)
20 g rosiner
20 g soltørrede kirsebær (eller tranebær)
25 g grofthakkede mandler
100 g melon (i tern eller kugler)

2 dl kærnemælk
1 spsk flydende honning

Sådan gør du

Speltboller:
Rør gæren ud i vand, tilsæt syrnet mælkeprodukt, speltflager, olie, salt, durum, speltmel, og rør rundt. Kom melet i lidt efter lidt og rør, til det er som en sammenhængende formbar, men klistret masse. Læg plastfilm over skålen, og stil på køl natten over.
Tag med en ske, og sæt store skefulde på bagepapir den næste dag. Lad dem efterhæve i 20-30 min. Pensl med æg, og drys med speltflager.
Bages midt i ovnen ved 225 grader i 15-20 min.

Bland myslien med frugterne, og rør kærnemælken med honning i en skål. Kom frugtmyslien over kærnemælken ved servering og giv en speltbolle til.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold
Energiindhold i hele opskriften 3380 kJ (811 kcal)
Protein 13%
Kulhydrat 66%
Fedt 18%
 
Energiindhold pr. speltbolle 664 kJ (159 kcal)
Protein 12% 
Kulhydrat 76%
Fedt 10%