Morgensolskin

Morgensolskin

Af Helle Brønnum Carlsen | Sommer | Brød og boller, Morgenmad | Hverdag, Sund hverdagsmad


Tilberedningstid

-

Det skal du bruge

1 person

1 dl lunkent vand
25 g gær
4 dl kogt havregrød (evt. en rest fra morgenmaden)
1 dl syrnet mælkeprodukt (kærnemælk, A38 eller yoghurt naturel)
1 spsk salt
ca 200 g speltmel
ca 200 g hvedemel

Tilbehør

1 æg
2 skive ost
2 melonbåde
Jordbær
30 g agurk

Sådan gør du

Boller med havregrød (15 stk):
Opløs gær i vand. Rør havregrøden ud heri, og tilsæt alt undtagen hvedemel. Rør hvedemelet i, til konsistensen er fast, men stadig lidt klistret.
Stil det i køleskabet med plastfilm over, hvis du går på arbejde eller har mulighed for at lade det hæve 6-8 timer. Ellers må det hæve ved stuetemperatur i 1 time.
Afsæt med to skeer boller på bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve ca. 15 min.
Bollerne sættes i kold ovn og bages i 15-20 min ved 225 grader.

Kog ægget ca. 4-5 min, server det i æggebæger med en af de lune havregrødsboller og 2 skiver ost. Giv melon i både, jordbær og agurk i skiver eller stave til.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold
Energiindhold i hele opskriften 1608 kJ (386 kcal)
Protein: 28%
Kulhydrat: 36%
Fedt: 35%