Morgenkomplet til weekenden

Morgenkomplet til weekenden

Af Helle Brønnum Carlsen | Hele året | Morgenmad | Weekend, Gæster


Tilberedningstid

-

Det skal du bruge

4 personer

4 æg 
2 grovboller 
100 g ost 
 
Frugtsalat: 
200 g appelsin 
200 g banan 
200 g ananas 
200 g æble 
80 g hindbær 
80 g tørret figen 
100 g grove speltflager (tørristet på panden) 
 
Pandekager: 
4 æg 
40 g smeltet smør 
30 g rørsukker 
2 dl mælk 
300 g hvedemel 
1 tsk bagepulver

Tilbehør

100 g hindbær (eller jordbær) 
lidt sukker (efter smag og bærrenes syrlighed) 
4 dl yoghurt (10%) 
2 æbler (i tern)

Sådan gør du

Kog æggene i spilkogende vand i ca. 4½ minut, eller steg dem på en pande, til de er faste i æggehviden.
Skær ost til bollerne, der evt. ristes.

Al frugten skæres i stykker og anrettes med ristet spelt på toppen.

Små amerikanske pandekager:
Bland æg med smør, rørsukker og mælk. Rør det langsomt i hvedemelet med bagepulver, til det ikke klumper, og kom så resten i, mens du pisker godt. Lad det stå i 10 min.
Pensl en god pande (evt. en blinispande) med smør, og bag små, tykke pandekager ca. 3 min. på hver side ved medium varme.

Tilbehøret til pandekagerne er råsyltede hindbær. Drys de rå bær med sukker og mos lidt. Tilsæt yoghurt og æblestykkerne.

Server en lille stak pandekager til hver person sammen med blandingen af råsyltede bær, æble og yoghurt.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold
Energiindhold i én portion 4694 kJ (1127 kcal)

Protein 16%
Kulhydrat 49%
Fedt 32%

Energiindhold i én grovbolle 350 kJ (84 kcal)

Protein 14%
Kulhydrat 77%
Fedt 6%