Monsterburger med hakket grisekød

Velsmagende burgerbolle med bøf af hakket grisekød og monster-ansigt lavet af grøntsager.

Af Susanne Palmqvist | Hele året | Frokost | Fest, Gæster


Tilberedningstid

Ca. 45 minutter

Det skal du bruge

2 personer

2 burger-boller eller grovboller
150 g hakket grisekød 
½ tsk salt
¼ tsk fint hakket løg
1 knsp peber

10 g smør
2 tsk mild sennep
4 champignoner
2-3 gulerødder
lidt tomatketchup
1 dl lucernespirer

Tilbehør

½ agurk

Sådan gør du

 

  1. Kom kødet i en skål og tilsæt salt. Rør det godt.
  2. Pil løget og hak det fint.
  3. Rør løg og peber i kødet.
  4. Tænd ovnen på 200 grader.
  5. Del kødet i to lige store portioner. Form kødet til to flade bøffer.
  6. Kom smørret på en pande. Smelt smørret ved god varme. Det skal bruse af og blive lysebrunt.
  7. Brun bøfferne 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg 3-4 minutter på hver side.
  8. Varm de flækkede burgerboller i ovnen i ca. 5 minutter.

Sådan laves monsterburgeren:

  1. Læg bøfferne på den ene halvdel af bollerne. Smør sennep på hver bøf og læg over-bollen på.
  2. Rens og skyld champignonerne. Skær toppen af, så den ligner et øje.
  3. Skræl gulerødderne. Skær den ene i tynde stave. Skær hakker i 2 af stavene, så den ligner monstertænder. Riv resten af gulerødderne.
  4. Hæld lidt tomatketchup ved siden af tænderne. 
  5. Lav hår af revet gulerod og lucerne-spirer.

Energifordeling

Nu hedder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.

 


Næringsindhold pr. person (ca. 340 g af retten) med 6 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 1788 kJ (426 kcal)

protein: 27 g

kulhydrat: 47 g

kostfibre: 8 g

fedt: 13 g

 


Næringsindhold pr. 100 g med 6 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 527 kJ (126 kcal) 

protein: 8 g

kulhydrat: 14 g 

kostfibre: 2 g

fedt: 4 g

 

 

Næringsindhold pr. person (ca. 340 g af retten) med 10 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 1886 kJ (449 kcal)

protein: 25 g

kulhydrat: 47 g

kostfibre: 8 g

fedt: 16 g

 


Næringsindhold pr. 100 g med 10 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 555 kJ (132 kcal)

protein: 7 g

kulhydrat: 14 g

kostfibre: 2 g

fedt: 5 g