Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
2 personer
2 burger-boller eller grovboller
150 g hakket grisekød
½ tsk salt
¼ tsk fint hakket løg
1 knsp peber
10 g smør
2 tsk mild sennep
4 champignoner
2-3 gulerødder
lidt tomatketchup
1 dl lucernespirer
Tilbehør
½ agurk
Sådan gør du
- Kom kødet i en skål og tilsæt salt. Rør det godt.
- Pil løget og hak det fint.
- Rør løg og peber i kødet.
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Del kødet i to lige store portioner. Form kødet til to flade bøffer.
- Kom smørret på en pande. Smelt smørret ved god varme. Det skal bruse af og blive lysebrunt.
- Brun bøfferne 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg 3-4 minutter på hver side.
- Varm de flækkede burgerboller i ovnen i ca. 5 minutter.
Sådan laves monsterburgeren:
- Læg bøfferne på den ene halvdel af bollerne. Smør sennep på hver bøf og læg over-bollen på.
- Rens og skyld champignonerne. Skær toppen af, så den ligner et øje.
- Skræl gulerødderne. Skær den ene i tynde stave. Skær hakker i 2 af stavene, så den ligner monstertænder. Riv resten af gulerødderne.
- Hæld lidt tomatketchup ved siden af tænderne.
- Lav hår af revet gulerod og lucerne-spirer.
Energifordeling
Nu hedder det hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.
Næringsindhold pr. person (ca. 340 g af retten) med 6 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 1788 kJ (426 kcal)
protein: 27 g
kulhydrat: 47 g
kostfibre: 8 g
fedt: 13 g
Næringsindhold pr. 100 g med 6 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 527 kJ (126 kcal)
protein: 8 g
kulhydrat: 14 g
kostfibre: 2 g
fedt: 4 g
Næringsindhold pr. person (ca. 340 g af retten) med 10 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 1886 kJ (449 kcal)
protein: 25 g
kulhydrat: 47 g
kostfibre: 8 g
fedt: 16 g
Næringsindhold pr. 100 g med 10 % fedt i det hakkede kød:
Energi: 555 kJ (132 kcal)
protein: 7 g
kulhydrat: 14 g
kostfibre: 2 g
fedt: 5 g