Mørksejfrikadeller thai style

Mørksejfrikadeller thai style

Af 2gangeomugen.dk | Efterår, Vinter | Hovedretter | Hverdag


Mørksejfrikadeller thai style

Tilberedningstid

Ca. 20 minutter

Det skal du bruge

4 personer

4-500 g mørksej u/skind
1 rødløg, ca. 50 g
2 æg
1 spsk mel
1 spsk sambal oelek
1-2 spsk fiskesauce
100 g grønne bønner
¼ bundt basilikum
2 spsk vegetabilsk olie

Spidskålssalat mm.:
1 spidskål
¼ ananas
20 g saltede peanuts
1 dl sød chilisauce
2 lime skåret i ½
Mynte, drys

300 g jasminris, kogte

Sådan gør du

  1. Blend fisken med æg, mel, sambal oelek og fiskesauce.
  2. Snit bønnerne og rødløget fint, og snit basilikummen groft. Vend det hele i fiskefarsen.
  3. Form farsen til ca. 12 frikadeller. Steg dem på en varm pande i olie i ca. 2 minutter på hver side indtil gyldne.
  4. Snit spidskålen, og skær ananassen i små stykker. Vend det med 1 spsk chilisauce og drys med peanuts.
  5. Anret med salat og ris og servér med lime og sød chilisauce.

   

Tips

  • Fisken kan hakkes groft med en kniv i stedet for at bruge blender.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person:
Protein 46%
Kulhydrat 15%
Fedt 39%
1525 kJ – 365 kcal