Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
3 personer
1 afpudset mørbrad af gris, ca. 450 g
Salt
Peber
1 spsk olie, f.eks. rapsolie
Salat
3 spsk mayonnaise
1 citron
½ tsk dijonsennep
½-1 tsk yukari
Salat
Frisk parmesan
1 tomat
Persille
Sådan gør du
Kødet
- Fjern sølvsenen på mørbraden, hvis den ikke er fjernet.
- Skær mørbraden i 1½ cm tykke skiver.
- Dup kødet tørt med køkkenrulle.
- Krydr kødet med salt og peber.
- Varm olien på en pande ved god varme.
- Brun hurtigt kødet på begge sider.
- Skru ned til middel varme og steg kødet ca. 1½ minut på hver side.
Salat
- Riv citronskal og pres citronsaft.
- Rør dressing af mayonnaise smagt til med citronskal, citronsaft, dijonsennep, yukari og peber.
- Skær tomaterne i passende størrelse.
Anretning
- Pluk salaten og anret på tallerken.
- Drys med revet parmesan.
- Skær tomaterne i både og læg dem på salaten.
- Kom dressingen over.
- Læg mørbradbøfferne på tallerkenen.
- Klip persillen hen over anretningen.
- Server med rugbrød til.
Tips
- Yukari kan købes hos asiatiske købmænd. Krydderiet kan erstattes med tørret basilikum og salt.
- Nu hedder udskæringen mørbrad fra gris. Tidligere hed udskæringen svinemørbrad.
Energifordeling
Næringsberegning pr. person (ca. 320 g):
Energi: 1574 kJ/ 375 kcal
Protein: 36 g
Kulhydrat: 5 g
Kostfibre: 2
Fedt: 23 g
Næringsberegning pr. 100 g:
Energi: 490 kJ/ 117 kcal
Protein: 11 g
Kulhydrat: 2 g
Kostfibre: 1 g
Fedt: 7 g