Mørbradmedaljoner med caesar salat og yukaridressing

Prøv vores lækre opskrift med få ingredienser, som kan laves på 30 minutter. De saftige mørbradmedaljoner serveres med salat og yukaridressing.

Af Jens Rahbek | Hele året | Frokost, Hovedretter | Sund hverdagsmad, Weekend


Mørbradmedaljoner med caesar salat og yukaridressing

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

3 personer

1 afpudset mørbrad af gris, ca. 450 g
Salt
Peber
1 spsk olie, f.eks. rapsolie

Salat
3 spsk mayonnaise
1 citron
½ tsk dijonsennep
½-1 tsk yukari
Salat
Frisk parmesan
1 tomat
Persille

 

Sådan gør du

Kødet

  1. Fjern sølvsenen på mørbraden, hvis den ikke er fjernet.
  2. Skær mørbraden i 1½ cm tykke skiver.
  3. Dup kødet tørt med køkkenrulle.
  4. Krydr kødet med salt og peber.
  5. Varm olien på en pande ved god varme.
  6. Brun hurtigt kødet på begge sider.
  7. Skru ned til middel varme og steg kødet ca. 1½ minut på hver side.

Salat

  1. Riv citronskal og pres citronsaft.
  2. Rør dressing af mayonnaise smagt til med citronskal, citronsaft, dijonsennep, yukari og peber.
  3. Skær tomaterne i passende størrelse.

Anretning

  1. Pluk salaten og anret på tallerken.
  2. Drys med revet parmesan.
  3. Skær tomaterne i både og læg dem på salaten.
  4. Kom dressingen over.
  5. Læg mørbradbøfferne på tallerkenen.
  6. Klip persillen hen over anretningen.
  7. Server med rugbrød til.

 

Tips

  • Yukari kan købes hos asiatiske købmænd. Krydderiet kan erstattes med tørret basilikum og salt.
  • Nu hedder udskæringen mørbrad fra gris. Tidligere hed udskæringen svinemørbrad.

Energifordeling

Næringsberegning pr. person (ca. 320 g):
Energi: 1574 kJ/ 375 kcal

Protein: 36 g
Kulhydrat: 5 g
Kostfibre: 2
Fedt: 23 g


Næringsberegning pr. 100 g:
Energi: 490 kJ/ 117 kcal

Protein: 11 g
Kulhydrat: 2 g
Kostfibre: 1 g
Fedt: 7 g