Mørbradbøffer med sveskekompot

Skønt højt belagt smørrebrød med mørbradbøffer og sveskekompot med løg og æbler, timian og fløde. Kan bruges til 4 personer til en frokost - eller 3 personer til en middag. Har du fx flæskesteg til overs fra en anden middag, kan den fint bruges i stedet for mørbradbøfferne, sammen med kompotten.

Af Anne Skovgaard-Petersen | Hele året | Frokost, Hovedretter | Hverdag


Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

4 personer, frokost - eller 3 personer, middag

Kødet
1 grisemørbrad, afpudset, ca 475 g
½ tsk salt
Peber
1 spsk olivenolie
10 g smør

Sveskekompot
30 svesker
2 spsk sukker
1 stort rødløg, ca 250 g
2 madæbler, fx Ingrid Marie eller Belle de Boscoop, ca 250 g
1 citron, usprøjtet
2 kviste timian
1 dl piskefløde
½ tsk salt

 

Tilbehør

4 store skiver fuldkornsrugbrød, 400g
4 spsk persille, hakket

Sådan gør du

Sveskekompot

  1. Skær sveskerne i skiver, mens bøfferne steger, og kog dem i vand tilsat sukker i 10 minutter. 
  2. Skær løget i tynde skiver og svits det et par minutter i det fedtstof der er tilbage på panden.
  3. Skær æblerne i både og tilsæt dem sammen med 1 tsk revet citronskal, svesker, timian og ½ dl sveskevand. 
  4. Lad blandingen simre i ca. 5 minutter.
  5. Hæld fløden ved og kog det lidt ind, til konsistensen er cremet.
  6. Smag retten til.

Kødet

  1. Skær mørbraden i ca. 3 cm tykke skiver og dup bøfferne tørre med køkkenrulle.
  2. Krydr bøfferne med salt og peber.
  3. Brun bøfferne 1 minut på hver side ved god varme på en pande i en blanding af olie og smør. Det skal syde, når kødet rammer panden.
  4. Dæmp varmen til middel varme og steg dem 3-4 minutter på hver side, til de er lige netop gennemstegte.
  5. Tag dem af panden, og hold dem lune under stanniol.


Anretning 

Anret som smørrebrød med rugbrød i bunden, sveske og løg kompot ovenpå. Dernæst bøffer, top op med kompotten og drys med persille.


Tips

  • Er mørbraden ikke afpudset, skal du fjerne sølvsenen. 

Energifordeling

Næringsberegning pr. person (440 g), frokost til 4 personer:
Energi: 2872 kJ /684 kcal
Protein: 34 g
Kulhydrat: 87 g
Kostfibre: 16 g
Fedt: 20 g


Næringsberegning pr. 100 g:
Energi: 648 kJ /154 kcal
Protein: 8 g
Kulhydrat: 20 g
Kostfibre: 4 g
Fedt: 5 g