Mørbradbøffer med stegt grønkålssalat

Mørbradbøffer med stegt grønkålssalat

Mikkel Karstad

Af Mikkel Karstad

Det skal du bruge

4 personer

1 mørbrad af gris, ca. 600 g
½ tsk salt
Peber
5-10 kviste timian
2 tsk olie, fx olivenolie

Stegt grønkål med æble og rødløg
1 rødløg, ca. 100 g
½ dl æbleeddike
1 spsk flydende honning, fx akaciehonning
2 æbler
400 g ribbet grønkål
2 tsk olie, fx olivenolie

Tilbehør

2 skiver fuldkornsbrød, ca. 100 g

Ca. 30 minutter


Sådan gør du

Fjern sølvsenen på mørbraden og afpuds for sener, fedt og hinder.
Skær mørbraden ud i 3 cm tykke skiver. Dup mørbradbøfferne tørre med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Skyl og hak timian og drys det over bøfferne. Lad dem trække i 15 minutter (se tip).

Pil rødløg og skær i tynde skiver. Kom i en skål og vend med eddike, honning og lidt salt. Lad løgene marinere i 10 minutter. Vend dem et par gange undervejs.
Skyl æblerne og skær dem i tern.

Hak grønkål groft og skyl i en sigte eller salatslynge. Del kålen op i mindre portioner, der kan være på panden – eller snup en pande med høje sider, hvor al grønkålen kan være på én gang.

Varm olie på en pande ved god varme. Olien skal være varm, og det skal sige "lyde" når kødet kommer på panden. Brun bøfferne 1 minut på hver side. Skru ned til middelvarme og steg bøfferne færdige. De skal have 2½-3 minutter på hver side. Så får bøfferne en flot stegeskorpe og er saftige og svagt rosa i midten.

Varm ny en portion olie på panden. Steg den første portion grønkål i ½-1 minut. Det skal falde lidt sammen, men stadig beholde sin sprødhed og friskhed. Kom grønkål i en skål og steg næste portion. Vend med peber, rødløg og væden herfra, når alt grønkål er stegt. Smag til med salt og vend med æbler. Kom det i en skål.

Servér mens kålen stadig er lun og sprød – og spis brød til.

 

Opskriften er fra Den Magiske Gris. Se mere på www.denmagiskegris.dk

Tips

  • Hvis du ikke kan finde ribbet grønkål, kan du anvende 500 g grønkål på stok. Skær eller rib grønkålsblade fri fra stokken, hak dem groft og skyl i en sigte eller salatslynge.
  • Du kan også finde skyllet og hakket grønkål lige til at bruge i mange butikker.
  • Grisekød bliver mere mørt og saftigt, hvis det krydres med 0,5% fint salt =0,5 g pr. 100 g kød. 0,5 g svarer til 1 knivspids. Kødet skal trække i køleskabet minimum et kvarter, inden det tilberedes. Kødet skal ikke krydres yderligere med salt.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 36 %
Kulhydrat 41 %
Fedt 23 %
1785 kJ – 425 kcal
Sund hverdagsmad