Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
På buffet til 6-8 personer eller middag til 6 personer
2 afpudsede grisemørbrad a ca. 400 g
Salt og peber
25 g smør
Evt. feldtsalat
Mandelpesto
1 bundt persille
50 g mandler
4 spsk olivenolie
1 spsk citronsaft
2 spsk fløde 9%
Ginsyltede løg
300 g små skalotteløg
1½ dl hvidvinseddike
1 dl akaciehonning
50 g sukker
1 stjerneanis
4 spsk gin
Tilbehør
Flute, 350 g
Til middag serveres 1,2 kg kartofler i stedet for flute
Sådan gør du
Fjern sølvsenen på mørbraden, hvis den ikke er fjernet. Skær mørbraden ud i 3 cm tykke skiver. Dup bøfferne tørre med køkkenrulle. Krydr bøfferne med salt og peber. Brun dem i gyldent smør på en pande ca. 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg bøfferne færdige 3-4 minutter på hver side, til de netop er gennemstegte. Det kan være nødvendigt at stege bøfferne ad flere omgange, hvis panden ikke er stor nok.
Nip persillen for grove stilke. Kom persille og mandler i en blender, hurtighakker eller foodprocessor og blend det sammen. Tilsæt olie, citronsaft og fløde og blend igen. Smag til med salt og peber.
Hæld kogende vand over løgene. Hæld straks løgene i en si. Afkøl løgene og pil dem. Kog eddike, 1 tsk salt, honning og sukker sammen til sukkeret er opløst. Kom stjerneanis og løg i lagen og kog det hele sammen i 5 minutter. Tag gryden fra varmen og rør gin i. Kom løg og lage i et rent glas. Sæt låg på. Opbevar det i køleskab. Kan laves 1-2 uger i forvejen. Fjern evt. stjerneanisen straks efter kogningen, hvis smagen af anis ønskes mild.
Tips
- I stedet for stjerneanis kan bruges 4 hele nelliker.
- Gin kan udelades.
- Retten kan serveres som en middagsret fx med mere flute eller små nye kartofler.
Energifordeling
Nu hedder det mørbrad fra gris. Før hed udskæringen svinemørbrad.
Næringsindhold pr. person (ca. 385 g af retten) - Buffet:
Energi: 2720 kJ ( kcal)
protein: 38 g
kulhydrat: 67 g
kostfibre: 6 g
fedt: 23 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 702 kJ (167 kcal)
protein: 10 g
kulhydrat: 17 g
kostfibre: 2 g
fedt: 6 g
Næringsindhold pr. person (ca. 530 g af retten) - Middag:
Energi: 2734 kJ (651 kcal)
protein: 37 g
kulhydrat: 71 g
kostfibre: 6 g
fedt: 22 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 517 kJ (123 kcal)
protein: 7 g
kulhydrat: 13 g
kostfibre: 1 g
fedt: 4 g