Tilberedningstid
Ca. 1 time
Det skal du bruge
4-6 personer
2 afpudsede mørbrad fra gris, a ca. 400 g
½ spsk tørret rosmarin
1 bundt persille
salt og peber
10 skiver bacon
evt. tandstikkere
20 g smør eller margarine
Kartoffelrösti
1¼ kg store kartofler
15 g smør eller margarine
salt og peber
Grøntsagssauté
1-2 squash
2 løg
1 spsk olie
4 tomater
Sådan gør du
Fjern sølvsenerne, hvis de ikke er fjernet. Skær dem i 3 cm tykke skiver. Dup bøfferne tørre med køkkenrulle. Bland rosmarin, hakket persille og peber og rul kanten af bøfferne i krydderblandingen. Vikl et stykke bacon om, fastgør det med tandstikkere. Lad fedtstoffet blive gyldent på en pande ved god varme. Brun 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg bøfferne færdige ca. 4 minutter på hver side, til de er lige netop gennemstegte. Rens panden.
Skræl kartoflerne og riv dem groft. Tryk væden af i et klæde. Krydr kartoflerne med salt og peber. Steg dem gyldne ved jævn varme som en “tyk pandekage” i fedtstof ca. 10 minutter på hver side. Brug et fladt grydelåg, når röstien vendes.
Svits skiver af squash og løg 2-3 minutter i olie. Vend forsigtigt tomatskiver i umiddelbart før anretningen. Smag til med salt og peber.
Energifordeling
Nu hedder udskæringen mørbrad fra gris. Før hed det svinemørbrad.
Næringsindhold pr. person (ca. 550 g af retten):
Energi: 1909 kJ (456 kcal)
Protein: 38 g
Kulhydrat: 42 g
Kostfibre: 6 g
Fedt: 14 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 347 kJ (83 kcal)
Protein: 7 g
Kulhydrat: 8 g
Kostfibre: 1 g
Fedt: 3 g