Mørbradbøffer med kartoffelrösti

Dejlig gæsteret af saftige mørbradbøffer, som er krydret med rosmarin og persille og omviklet med bacon. Serveres med kartoffelrösti og en grøntsagssauté af squash og tomater.

Af voresmad.dk | Hovedretter | Weekend, Fest, Gæster


Tilberedningstid

Ca. 1 time

Det skal du bruge

4-6 personer

2 afpudsede mørbrad fra gris, a ca. 400 g 
½ spsk tørret rosmarin
1 bundt persille
salt og peber
10 skiver bacon
evt. tandstikkere
20 g smør eller margarine

Kartoffelrösti
1¼ kg store kartofler
15 g smør eller margarine
salt og peber

Grøntsagssauté
1-2 squash
2 løg
1 spsk olie
4 tomater

Sådan gør du

Fjern sølvsenerne, hvis de ikke er fjernet. Skær dem i 3 cm tykke skiver. Dup bøfferne tørre med køkkenrulle. Bland rosmarin, hakket persille og peber og rul kanten af bøfferne i krydderblandingen. Vikl et stykke bacon om, fastgør det med tandstikkere. Lad fedtstoffet blive gyldent på en pande ved god varme. Brun 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg bøfferne færdige ca. 4 minutter på hver side, til de er lige netop gennemstegte. Rens panden.

Skræl kartoflerne og riv dem groft. Tryk væden af i et klæde. Krydr kartoflerne med salt og peber. Steg dem gyldne ved jævn varme som en “tyk pandekage” i fedtstof ca. 10 minutter på hver side. Brug et fladt grydelåg, når röstien vendes.

Svits skiver af squash og løg 2-3 minutter i olie. Vend forsigtigt tomatskiver i umiddelbart før anretningen. Smag til med salt og peber.

Energifordeling

Nu hedder udskæringen mørbrad fra gris. Før hed det svinemørbrad.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 550 g af retten): 

Energi: 1909 kJ (456 kcal)

Protein: 38 g

Kulhydrat: 42 g

Kostfibre: 6 g

Fedt: 14 g

 

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi: 347 kJ (83 kcal)

Protein: 7 g

Kulhydrat: 8 g

Kostfibre: 1 g

Fedt: 3 g