Tilberedningstid
Ca. 1 time + tid til marinering af kødet
Det skal du bruge
4 personer
1 stor afpudset mørbrad fra gris, ca. 500 g
¼ - ½ tsk fint salt
250 g jordbær
2 spsk madagascarpeberkorn fra dåse eller glas
Kartofler i pinjekernepesto
750 g små, nye kartofler
50 g pinjekerner
2 spsk olie
1 kvist rosmarin
½ citron
½ spsk honning
Blandet salat, 100 - 150 g
Tilbehør
4 skiver brød, 140 g
Sådan gør du
Fjern sølvsenen på mørbraden, hvis den ikke er fjernet. Skær mørbraden ud i 8 - 10 lige store skiver - 2½ - 3 cm tykke. Drys dem med salt.
Vælg ca. ⅓ af de mindre fine jordbær, nip dem og mos dem med en gaffel. Gem resten af jordbærrene til pynt.
Mos peberkornene til en pasta og bland dem i jordbærpuréen. Vend mørbradbøfferne i puréen og stil dem i køleskab i ½-12 timer. Vend evt. kødet et par gange.
Skrab jordbærpuréen omhyggeligt af kødet og grill mørbradbøfferne ca. 6 minutter på hver side, ca. 12 minutter i alt til kødet er netop gennemstegt - lidt kortere tid, hvis kødet ønskes rosa.
Læg resten af jordbærrene på kødet som pynt.
Kartofler i pinjekernepesto
Skrub kartofler og kog dem møre.
Rist pinjekerner på en tør pande. Tag dem af panden.
Varm olien på panden og kom rosmarinen i. Vend til rosmarinen bliver blød. Hæld den op i en skål.
Kom reven skal og saft af ½ citron, honning og pinjekerner på panden og rist det et par minutter. Hæld det i skålen til rosmarinen og vend kartoflerne i. Smag til med salt. Kan serveres varm eller kold. Vend salaten i lige før servering.
Tips
- Mørbradbøfferne får en stærkere smag af peberkorn, hvis de marineres i 12 timer.
- Mørbradbøfferne kan også steges på en grillpande.
Energifordeling
Nu hedder udskæringen mørbrad fra gris. Før hed det svinemørbrad.
Næringsindhold pr. person (ca. 480 g af retten):
Energi: 2458 kJ (695 kcal)
Protein: 37 g
Kulhydrat: 56 g
Kostfibre: 8 g
Fedt: 22 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 509 kJ (122 kcal)
Protein: 8 g
Kulhydrat: 12 g
Kostfibre: 2 g
Fedt: 5 g