Mørbradbøffer med chili-appelsinsauce og couscous

Mørbrad af gris er en mager og populær spise, der trods at navnet indikerer en fornem spise, bruges meget til hverdag. Her har du en hurtig ret med et mellemøstligt touch.

Af Bente Nissen Lundsgaard | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Mørbradbøffer med chili-appelsinsauce og couscous

Tilberedningstid

Ca. 20 minutter

Det skal du bruge

4 personer

1 afpudset mørbrad af gris, 480 g
Salt
Peber
2 tsk olie
2 porrer eller 12-16 forårsløg, 400 g
3 dl couscous, 200 g
1 appelsin
4 tsk sød chilisauce

Sådan gør du

  1. Fjern sølvsenen, hvis den ikke er fjernet.
  2. Skær mørbraden ud i 3 cm tykke skiver - ca. 8 skiver.
  3. Dup bøfferne tørre med køkkenrulle. Krydr bøfferne med salt og peber.
  4. Varm olien på en pande ved god varme.
  5. Brun bøfferne 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg bøfferne ca. 3 minutter på hver side til de er svagt rosa.
  6. Skær evt. porrerne igennem på langs og damp dem møre i letsaltet vand.
  7. Hæld 4 dl kogende vand over couscousen. Dæk med stanniol eller låg. Lad det stå ca. 5 minutter. Vend couscousen med en gaffel et par gange.
  8. Riv skallen på appelsinen evt. med et juliennejern. Brug skallen som pynt.
  9. Pres saften af appelsinen. Bland chilisaucen med 4 spsk appelsinsaft og varm saucen evt. i mikrobølgeovn.

 

Tips

  • Schnitzler og medaljoner eller sauté-skiver af gris kan bruges i stedet for mørbradbøffer.
  • Bulgur kan bruges i stedet for couscous.
  • Brug grøntsager efter sæson og smag i stedet for porrer.
  • Nu hedder det mørbrad af gris. Før hed udskæringen svinemørbrad.

Energifordeling

Næringsindhold pr. person (ca. 420 g af retten):
Energi: 1664 kJ (398 kcal)

Protein: 34 g
Kulhydrat: 46 g
Kostfibre: 6 g
Fedt: 6 g


Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 397 kJ (95 kcal)

Protein: 8 g
Kulhydrat: 11 g
Kostfibre: 1 g
Fedt: 2 g