Tilberedningstid
Ca. 20 minutter
Det skal du bruge
4 personer
1 afpudset mørbrad af gris, 480 g
Salt
Peber
2 tsk olie
2 porrer eller 12-16 forårsløg, 400 g
3 dl couscous, 200 g
1 appelsin
4 tsk sød chilisauce
Sådan gør du
- Fjern sølvsenen, hvis den ikke er fjernet.
- Skær mørbraden ud i 3 cm tykke skiver - ca. 8 skiver.
- Dup bøfferne tørre med køkkenrulle. Krydr bøfferne med salt og peber.
- Varm olien på en pande ved god varme.
- Brun bøfferne 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg bøfferne ca. 3 minutter på hver side til de er svagt rosa.
- Skær evt. porrerne igennem på langs og damp dem møre i letsaltet vand.
- Hæld 4 dl kogende vand over couscousen. Dæk med stanniol eller låg. Lad det stå ca. 5 minutter. Vend couscousen med en gaffel et par gange.
- Riv skallen på appelsinen evt. med et juliennejern. Brug skallen som pynt.
- Pres saften af appelsinen. Bland chilisaucen med 4 spsk appelsinsaft og varm saucen evt. i mikrobølgeovn.
Tips
- Schnitzler og medaljoner eller sauté-skiver af gris kan bruges i stedet for mørbradbøffer.
- Bulgur kan bruges i stedet for couscous.
- Brug grøntsager efter sæson og smag i stedet for porrer.
- Nu hedder det mørbrad af gris. Før hed udskæringen svinemørbrad.
Energifordeling
Næringsindhold pr. person (ca. 420 g af retten):
Energi: 1664 kJ (398 kcal)
Protein: 34 g
Kulhydrat: 46 g
Kostfibre: 6 g
Fedt: 6 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 397 kJ (95 kcal)
Protein: 8 g
Kulhydrat: 11 g
Kostfibre: 1 g
Fedt: 2 g