Mørbradbøffer med champignonsovs, kartofler og grov råkost

Mørbradbøffer med champignonsovs, kartofler og grov råkost

Mette Buch Krarup

Af Mette Buch Krarup

Det skal du bruge

4 personer

1 mørbrad af gris, 425 g
260 g champignon
1 løg, 90 g
2 spsk smør
1 dl fløde 9%
1 dl færdigblandet bouillon
Lidt hakket persille
Salt
Peber

Grov råkost
3 gulerødder, 190 g
3 gulerødder, 190 g
8 rosenkål
200 g grønkål
3 spsk græskarkerner, 30 g
4 spsk rosiner, 60 g
3 ½ spsk rapsolie
1 god spsk vand
3½ spsk citronsaft
1 tsk honning
1 tsk sennep
Salt
Peber



Tilbehør

660 g kartofler

 


Ca. 40 minutter


Sådan gør du

Mørbrad i fad med champignon og kartofler

  1. Fjern sølvsenen på mørbraden, hvis den ikke er fjernet.
  2. Skær mørbraden ud i 2 cm tykke bøffer.
  3. Dup bøfferne tørre med køkkenrulle og krydr med salt og peber.
  4. Rens champignon og skær dem i skiver.
  5. Pil og hak løget.
  6. Kog kartoflerne til de er møre.
  7. Varm halvdelen af smørret på en pande til det er gyldent og brun bøfferne 1 minut på hver side. Læg dem på en tallerken.
  8. Rist champignonerne 4-5 minutter på panden.
  9. Drys salt og peber på champignon.
  10. Læg champignon på mørbradbøfferne.
  11. Svits hakket løg 3-4 minutter i resten af smørret.
  12. Hæld bouillon og fløde over det svitsede løg og lad det småkoge et par minutter.
  13. Smag til med salt og peber.
  14. Læg bøfferne og champignon tilbage på panden.
  15. Lad simre i 5 minutter.
  16. Mørbradbøffer af gris må gerne være svagt rosa i midten, så er de mest saftige.
  17. Drys med hakket persille.

Grov råkost

  1. Snit gulerødder og pastinak/persillerod/selleri/rosenkål i små stykker, på mandolinjern eller riv dem groft.
  2. Bland rødderne og rosenkål med fint hakket grønkål, græskarkerner og rosiner.
  3. Pisk rapsolie, vand, citronsaft, honning, sennep, salt og peber sammen til en dressing og smag den godt til, før den vendes omhyggeligt med salaten.

 

 

Mørbrad i fad med champignon og kartofler

  1. Fjern sølvsenen på mørbraden, hvis den ikke er fjernet.
  2. Skær mørbraden ud i 2 cm tykke bøffer.
  3. Dup bøfferne tørre med køkkenrulle og krydr med salt og peber.
  4. Rens champignon og skær dem i skiver.
  5. Pil og hak løget.
  6. Kog kartoflerne til de er møre.
  7. Varm halvdelen af smørret på en pande til det er gyldent og brun bøfferne 1 minut på hver side. Læg dem på en tallerken.
  8. Rist champignonerne 4-5 minutter på panden.
  9. Drys salt og peber på champignon
  10. Læg champignon på mørbradbøfferne.
  11. Svits hakket løg 3-4 minutter i resten af smørret.
  12. Hæld bouillon og fløde over det svitsede løg og lad det småkoge et par minutter.
  13. Smag til med salt og peber
  14. Læg bøfferne og champignon tilbage på panden.
  15. Lad simre i 5 minutter.
  16. Mørbradbøffer af gris må gerne være svagt rosa i midten, så er de mest saftige.
  17. Drys med hakket persille.

Grov råkost

  1. Snit gulerødder og pastinak/persillerod/selleri/rosenkål i små stykker, på mandolinjern eller riv dem groft.
  2. Bland rødderne og rosenkål med fint hakket grønkål, græskarkerner og rosiner.
  3. Pisk rapsolie, vand, citronsaft, honning, sennep, salt og peber sammen til en dressing og smag den godt til, før den vendes omhyggeligt med salaten.

Tips

  • Om grønkål: Skær den midterste træede ribbe fra grønkålsbladene, før den hakkes. Grønkål kan købes færdigsnittet. Hvis du ”krammer” grønkål får du en mere blød og saftigt smagende kål i råkosten.
  • Rist eventuelt græskarkernerne på en tør pande eller i ovnen. Det giver en mere kraftig umamismag til råkosten.
  • Nu hedder det mørbrad afpudset fra gris. Før hed udskæringen svinemørbrad, afpudset.

energifordeling

Næringsindhold pr. person (ca. 600 g af retten):
Energi: 2666 kJ (635 kcal)
Fedt: 29 g
Kulhydrat: 53 g
Protein: 36 g
Kostfibre: 11 g

Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 442 kJ (105 kcal)
Fedt: 5 g
Kulhydrat: 9 g
Protein: 6 g
Kostfibre: 2 g
Sund hverdagsmad