Det skal du bruge
4 personer
1 mørbrad af gris, 425 g
260 g champignon
1 løg, 90 g
2 spsk smør
1 dl fløde 9%
1 dl færdigblandet bouillon
Lidt hakket persille
Salt
Peber
Grov råkost
3 gulerødder, 190 g
3 gulerødder, 190 g
8 rosenkål
200 g grønkål
3 spsk græskarkerner, 30 g
4 spsk rosiner, 60 g
3 ½ spsk rapsolie
1 god spsk vand
3½ spsk citronsaft
1 tsk honning
1 tsk sennep
Salt
Peber
Tilbehør
660 g kartofler
Ca. 40 minutter
Sådan gør du
Mørbrad i fad med champignon og kartofler
- Fjern sølvsenen på mørbraden, hvis den ikke er fjernet.
- Skær mørbraden ud i 2 cm tykke bøffer.
- Dup bøfferne tørre med køkkenrulle og krydr med salt og peber.
- Rens champignon og skær dem i skiver.
- Pil og hak løget.
- Kog kartoflerne til de er møre.
- Varm halvdelen af smørret på en pande til det er gyldent og brun bøfferne 1 minut på hver side. Læg dem på en tallerken.
- Rist champignonerne 4-5 minutter på panden.
- Drys salt og peber på champignon.
- Læg champignon på mørbradbøfferne.
- Svits hakket løg 3-4 minutter i resten af smørret.
- Hæld bouillon og fløde over det svitsede løg og lad det småkoge et par minutter.
- Smag til med salt og peber.
- Læg bøfferne og champignon tilbage på panden.
- Lad simre i 5 minutter.
- Mørbradbøffer af gris må gerne være svagt rosa i midten, så er de mest saftige.
- Drys med hakket persille.
Grov råkost
- Snit gulerødder og pastinak/persillerod/selleri/rosenkål i små stykker, på mandolinjern eller riv dem groft.
- Bland rødderne og rosenkål med fint hakket grønkål, græskarkerner og rosiner.
- Pisk rapsolie, vand, citronsaft, honning, sennep, salt og peber sammen til en dressing og smag den godt til, før den vendes omhyggeligt med salaten.
Mørbrad i fad med champignon og kartofler
- Fjern sølvsenen på mørbraden, hvis den ikke er fjernet.
- Skær mørbraden ud i 2 cm tykke bøffer.
- Dup bøfferne tørre med køkkenrulle og krydr med salt og peber.
- Rens champignon og skær dem i skiver.
- Pil og hak løget.
- Kog kartoflerne til de er møre.
- Varm halvdelen af smørret på en pande til det er gyldent og brun bøfferne 1 minut på hver side. Læg dem på en tallerken.
- Rist champignonerne 4-5 minutter på panden.
- Drys salt og peber på champignon
- Læg champignon på mørbradbøfferne.
- Svits hakket løg 3-4 minutter i resten af smørret.
- Hæld bouillon og fløde over det svitsede løg og lad det småkoge et par minutter.
- Smag til med salt og peber
- Læg bøfferne og champignon tilbage på panden.
- Lad simre i 5 minutter.
- Mørbradbøffer af gris må gerne være svagt rosa i midten, så er de mest saftige.
- Drys med hakket persille.
Grov råkost
- Snit gulerødder og pastinak/persillerod/selleri/rosenkål i små stykker, på mandolinjern eller riv dem groft.
- Bland rødderne og rosenkål med fint hakket grønkål, græskarkerner og rosiner.
- Pisk rapsolie, vand, citronsaft, honning, sennep, salt og peber sammen til en dressing og smag den godt til, før den vendes omhyggeligt med salaten.
Tips
- Om grønkål: Skær den midterste træede ribbe fra grønkålsbladene, før den hakkes. Grønkål kan købes færdigsnittet. Hvis du ”krammer” grønkål får du en mere blød og saftigt smagende kål i råkosten.
- Rist eventuelt græskarkernerne på en tør pande eller i ovnen. Det giver en mere kraftig umamismag til råkosten.
- Nu hedder det mørbrad afpudset fra gris. Før hed udskæringen svinemørbrad, afpudset.