Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
3 personer
1 afpudset grisemørbrad, ca. 500 g
1 bundt persille
1 lille bundt purløg
1 spsk frisk estragon eller 1 tsk tørret
Salt
Peber
15 g smør
2½ dl bouillon
30 g flødeost med krydderurter
Evt. lys saucejævner
Grøntsager
600 g squash
2 bundter forårsløg
15 g smør
30 g flødeost med krydderurter
1 spsk frisk estragon eller 1 tsk tørret
Tilbehør
250 g fuldkornspasta
Sådan gør du
Kødet
- Bland de friske, hakkede krydderurter og estragon med salt og peber.
- Fjern sølvsenen på mørbraden, hvis den ikke er fjernet.
- Skær mørbraden i ca. 3 cm tykke skiver, læg dem på snitfladen og pres dem lidt flade med hånden.
- Vend bøfferne i krydderurteblandingen og tryk dem så urterne bliver siddende.
- Brun hurtigt bøfferne på begge sider på en pande i smørret ved god varme.
- Læg dem på en tallerken.
- Kom bouillon og flødeost på panden og pisk saucen godt sammen.
- Læg bøfferne tilbage i saucen, og lad dem simre 6 minutter under låg. Jævn evt. med lidt saucejævner.
- Servér bøfferne i saucen.
Tilbehør
- Kog pastaen.
Grøntsager
- Skær squash i korte stave og snit forårsløgene i 2 cm skrå stykker med mest muligt grønt ved.
- Svits dem hurtigt i smørret på en dyb pande.
- Kom flødeost og 1 dl vand ved og drys med hakket estragon.
- Smag til med salt og peber.
- Vend det hurtigt sammen og servér, mens grøntsagerne stadig er sprøde.
Energifordeling
Nu hedder det grisemørbrad. Tidligere hed det svinemørbrad.
Næringsindhold pr. person (ca. 910 g af retten):
Energi: 4197 kJ (999 kcal)
protein: 60 g
kulhydrat: 80 g
kostfibre: 13 g
fedt: 46 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 460 kJ (110 kcal)
protein: 7 g
kulhydrat: 9 g
kostfibre: 2 g
fedt: 5 g