Mørbradbøffer i kryddersauce

Lækre mørbradbøffer vendt i krydderurter og serveret i kryddersauce. Hertil fuldkornspasta og sprøde grøntsager.

Af Susanne Palmqvist | Forår, Sommer | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

3 personer

1 afpudset grisemørbrad, ca. 500 g 
1 bundt persille
1 lille bundt purløg
1 spsk frisk estragon eller 1 tsk tørret
Salt
Peber 
15 g smør
2½ dl bouillon
30 g flødeost med krydderurter
Evt. lys saucejævner 

Grøntsager
600 g squash
2 bundter forårsløg
15 g smør
30 g flødeost med krydderurter
1 spsk frisk estragon eller 1 tsk tørret

Tilbehør

250 g fuldkornspasta

Sådan gør du

Kødet

  1. Bland de friske, hakkede krydderurter og estragon med salt og peber.
  2. Fjern sølvsenen på mørbraden, hvis den ikke er fjernet.
  3. Skær mørbraden i ca. 3 cm tykke skiver, læg dem på snitfladen og pres dem lidt flade med hånden.
  4. Vend bøfferne i krydderurteblandingen og tryk dem så urterne bliver siddende.
  5. Brun hurtigt bøfferne på begge sider på en pande i smørret ved god varme.
  6. Læg dem på en tallerken.
  7. Kom bouillon og flødeost på panden og pisk saucen godt sammen.
  8. Læg bøfferne tilbage i saucen, og lad dem simre 6 minutter under låg. Jævn evt. med lidt saucejævner.
  9. Servér bøfferne i saucen.

Tilbehør

  1. Kog pastaen.

Grøntsager

  1. Skær squash i korte stave og snit forårsløgene i 2 cm skrå stykker med mest muligt grønt ved.
  2. Svits dem hurtigt i smørret på en dyb pande.
  3. Kom flødeost og 1 dl vand ved og drys med hakket estragon.
  4. Smag til med salt og peber.
  5. Vend det hurtigt sammen og servér, mens grøntsagerne stadig er sprøde.

Energifordeling

Nu hedder det grisemørbrad. Tidligere hed det svinemørbrad.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 910 g af retten): 

Energi: 4197 kJ (999 kcal)

protein: 60 g

kulhydrat: 80 g

kostfibre: 13 g

fedt: 46 g

 

Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 460 kJ (110 kcal)

protein: 7 g

kulhydrat: 9 g

kostfibre: 2 g

fedt: 5 g