Mørbradbøffer i gorgonzolasauce

Lækre mørbradbøffer i gorgonzolasauce med pasta og dampede grøntsager. Velegnet både som hverdagsmad og til gæster.

Af voresmad.dk | Hele året | Hovedretter | Gæster, Hverdag, Weekend, Fest


Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2-3 personer

1 afpudset grisemørbrad, a 350 g 
10 g smør 
½ spsk olie
salt og peber
1 rød peberfrugt
1 skalotteløg
10 g smør
150 g gorgonzola
2½ dl fløde 13% 
½ tsk tørret basilikum

1-2 små squash
2-3 forårsløg
1 fed hvidløg
15 g smør
½ dl vand
salt
1 bundt persille

Tilbehør

250 g pasta     

Sådan gør du

Skær mørbraden på skrå i 4-5 skiver, 3 cm tykke. Læg bøfferne på snitfladen og pres dem lidt flade med hånden. Dup bøfferne tørre med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Lad smør og olie blive gyldent på en pande ved god varme. Brun bøfferne 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg bøfferne færdige 3-4 minutter på hver side til de er netop gennemstegte. Hold dem varme.

Skær peberfrugt og løg i små tern. Svits dem i smør i en gryde. Tilsæt gorgonzola i mindre stykker og lad den smelte under omrøring. Hæld fløden i og lad saucen koge nogle minutter. Smag til med basilikum, salt og peber. Pisk saucen godt igennem. Server mørbradbøfferne i saucen.

Skær squash i 1 cm tykke skiver på skrå. Del evt. tykke forårsløg på langs. Hak hvidløget. Damp grøntsagerne i smør og ½ dl vand i en dyb pande 3-4 minutter. Smag til med salt. Drys ved servering med hakket persille.

Energifordeling

Nu hedder det mørbrad afpudset af mørbrad fra gris. Før hed det svinemørbrad afpudset af svinemørbrad af svin.

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 825 g af retten): 

Energi: 3702 kJ (881 kcal)

protein: 52 g

kulhydrat: 67 g

kostfibre: 12 g

fedt: 43 g

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 448 kJ (107 kcal)

protein: 6 g

kulhydrat: 8 g

kostfibre: 2 g

fedt: 5 g