Mørbradbøffer i fad med rabarberkompot

Lækker gæsteret af saftige ovnstegte mørbradbøffer og grøntsager i fad. Serveres med kogte kartofler og rabarberkompot.

Af Kurt Kjær Jensen | Forår, Sommer | Hovedretter | Weekend, Fest, Gæster


Mørbradbøffer i fad med rabarberkompot

Tilberedningstid

Ca. 1 time

Det skal du bruge

6 personer

2 afpudsede mørbrad fra gris, a ca. 450 g
salt og peber
1 spsk olie

6 skalotteløg
12 nye gulerødder med top
12 forårsløg
30 cherrytomater
200 g sugar snap ærter

100 g revet ost, fx Dansk Mester eller emmentaler

Rabarberkompot
200 g sukker
200 g rabarber
3 stjerneanis
1 kvist rosmarin

Tilbehør

1,2 kg kartofler kogt med frisk dild

 

Sådan gør du

Rabarberkompot
Kog sukker med 2 dl vand til en sukkerlage. Skær rabarber i stave på 6 cm og kom dem i den kogende sukkerlage. Flyt gryden fra varmen, tilsæt stjerneanis og rosmarin og læg låg på. Når kompotten er kold, hældes den i et glas og stilles i køleskab.

Mørbradbøffer i fad
Fjern evt. sølvsener fra mørbradene, hvis de ikke er fjernet på grisemørbraden. Skær dem ud i 3 cm tykke skiver. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr bøfferne med salt og peber. Varm olien på en pande ved god varme. Brun bøfferne 1 minut på hver side. Læg bøfferne på en tallerken. 
Skær løg i halve, gulerødder i halve eller kvarte, forårsløg i halve på tværs og cherrytomater i halve. Kom løg, gulerødder og forårsløg på panden og svits det godt igennem.
Kom det i et ovnfast fad som også kan bruges til servering. Fordel tomater og ærter over de svitsede grøntsager. Læg mørbradbøfferne ovenpå. Drys osten over. Stil fadet i ovnen ved 160 grader i ca. 20 minutter. Grøntsagerne skal have bid og mørbradbøfferne skal være rosa indeni.

Tips

  • Grøntsagerne har fået nok, når en urtekniv kan stikkes i gulerødderne. Mørbradbøfferne har fået nok, når et stegetermometer viser en centrumtemperatur på 62-65 grader - eller når en lille flig skåret af det ene hjørne af en mørbradbøf viser, at kødet er svagt rosa.
  • Rester af rabarberkompot kan holde sig en uge i køleskab og kan fx bruges til desserter eller i surmælksprodukter.

Energifordeling

Nu hedder udskæringen mørbrad fra gris. Før hed det svinemørbrad.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 728 g af retten): 

Energi: 2803 kJ (670 kcal)

Protein: 44 g

Kulhydrat: 84 g

Kostfibre: 11 g

Fedt: 14 g

 

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi: 385 kJ (92 kcal)

Protein: 6 g

Kulhydrat: 12 g

Kostfibre: 2 g

Fedt: 2 g