Mørbrad vendt i nødder og timian med sursød papajakompot

Prøv vores delikate opskrift med nøddepaneret mørbrad af gris med sursød papajakompot. Serveres med brød, ris eller pasta som tilbehør. Klar på ca. 45 minutter.

Af Morten Nielsen | Forår, Hele året | Hovedretter | Gæster, Hverdag, Weekend, Fest


Tilberedningstid

Ca. 45 minutter

Det skal du bruge

4 personer

1 afpudset mørbrad af gris, ca. 500 g
30-40 g hasselnøddeflager
Timian
Salt
Peber
1 æg
1 spsk olie, f.eks. rapsolie


Sursød papajakompot
2 rødløg
½ -1 rød chili
2 papaja frugter
½ dl hvidvinseddike
2 spsk sukker
1 citron
½ tsk paprika
Timian eller brøndkarse

Tilbehør

350 g fuldkornsbrød, fuldkornsris eller fuldkornspasta

Sådan gør du

Kødet

  1. Fjern sølvsenen på mørbraden, hvis den ikke er fjernet.
  2. Bland hasselnøddeflager, en kvist finthakket timian, salt og peber.
  3. Vend mørbraden i sammenpisket æg og derefter i nøddeblandingen.
  4. Varm olien på en pande ved god varme.
  5. Brun mørbraden på alle sider.
  6. Læg kødet i et ildfast fad og sæt det i en kold ovn.
  7. Tænd ovnen på 160 grader og lad kødet stege ca. 30 minutter.
  8. Bruger du et stegetermometer skal centrumtemperaturen være 62 grader, hvis kødet ønskes rosa og 65 grader, hvis kødet ønskes let rosa.

Sursød papajakompot

  1. Hak rødløg og chili fint.
  2. Skær papajaen midt igennem, fjern kerner og skræl, skær frugtkødet i små tern.
  3. Kog hvidvinseddike, rødløg, chili og sukker i et minut i en gryde.
  4. Tilsæt papaja og kog det ved svag varme i 5-10 minutter under låg.
  5. Smag til med citronsaft, paprika, salt og peber.

Tilbehør

  1. Riv blomkålen og kog evt. ris eller pasta efter anvisningen på pakken.

Anretning

  1. Læg ris/pasta/blomkålsris i bunden af tallerkenen.
  2. Læg kompotten ovenpå.
  3. Skær mørbraden i skiver og anret den ovenpå kompotten.
  4. Pynt med timiankviste eller brøndkarse.

Tips

  • I stedet for chili kan man bruge ½ rød peberfrugt.
  • I stedet for papaja kan bruges fx, gul peberfrugt eller tomater uden kerner.
  • I stedet for ris som tilbehør kan bruges brød og blomkålscouscous for at få flere grøntsager i retten.
  • Nu hedder det mørbrad fra gris. Tidligere hed udskæringen svinemørbrad.

 

Energifordeling

Næringsberegning pr. person (ca. 445 g):
Energi: 2466 kJ/ 587 kcal

Protein: 38 g
Kulhydrat: 67 g
Kostfibre: 9 g
Fedt: 16 g


Næringsberegning pr. 100 g:
Energi: 553 kJ/ 132 kcal

Protein: 9 g
Kulhydrat: 15 g
Kostfibre: 2 g
Fedt: 4 g