Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
4 personer
1 afpudset mørbrad af gris, ca. 500 g
30-40 g hasselnøddeflager
Timian
Salt
Peber
1 æg
1 spsk olie, f.eks. rapsolie
Sursød
papajakompot
2 rødløg
½ -1 rød chili
2 papaja frugter
½ dl hvidvinseddike
2 spsk sukker
1 citron
½ tsk paprika
Timian eller brøndkarse
Tilbehør
350 g fuldkornsbrød, fuldkornsris eller fuldkornspasta
Sådan gør du
Kødet
- Fjern sølvsenen på mørbraden, hvis den ikke er fjernet.
- Bland hasselnøddeflager, en kvist finthakket timian, salt og peber.
- Vend mørbraden i sammenpisket æg og derefter i nøddeblandingen.
- Varm olien på en pande ved god varme.
- Brun mørbraden på alle sider.
- Læg kødet i et ildfast fad og sæt det i en kold ovn.
- Tænd ovnen på 160 grader og lad kødet stege ca. 30 minutter.
- Bruger du et stegetermometer skal centrumtemperaturen være 62 grader, hvis kødet ønskes rosa og 65 grader, hvis kødet ønskes let rosa.
Sursød papajakompot
- Hak rødløg og chili fint.
- Skær papajaen midt igennem, fjern kerner og skræl, skær frugtkødet i små tern.
- Kog hvidvinseddike, rødløg, chili og sukker i et minut i en gryde.
- Tilsæt papaja og kog det ved svag varme i 5-10 minutter under låg.
- Smag til med citronsaft, paprika, salt og peber.
Tilbehør
- Riv blomkålen og kog evt. ris eller pasta efter anvisningen på pakken.
Anretning
- Læg ris/pasta/blomkålsris i bunden af tallerkenen.
- Læg kompotten ovenpå.
- Skær mørbraden i skiver og anret den ovenpå kompotten.
- Pynt med timiankviste eller brøndkarse.
Tips
- I stedet for chili kan man bruge ½ rød peberfrugt.
- I stedet for papaja kan bruges fx, gul peberfrugt eller tomater uden kerner.
- I stedet for ris som tilbehør kan bruges brød og blomkålscouscous for at få flere grøntsager i retten.
- Nu hedder det mørbrad fra gris. Tidligere hed udskæringen svinemørbrad.
Energifordeling
Næringsberegning pr. person (ca. 445 g):
Energi: 2466 kJ/ 587 kcal
Protein: 38 g
Kulhydrat: 67 g
Kostfibre: 9 g
Fedt: 16 g
Næringsberegning pr. 100 g:
Energi: 553 kJ/ 132 kcal
Protein: 9 g
Kulhydrat: 15 g
Kostfibre: 2 g
Fedt: 4 g