Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
2 personer
1 Mørbrad Royal, ca. 250 g
salt og peber
1 helt hvidløg
1 spsk olie
1 dåse hakkede tomater med chili
1 løg
¼-½ aubergine
1 fed hvidløg
1 dl tør hvidvin
frisk basilikum
Tilbehør
150 g pasta
1 porre eller 4 forårsløg
Sådan gør du
Skær hvidløget igennem på tværs, pensl med lidt olie og drys med salt. Stilles i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter. Hæld de hakkede tomater i en si, så noget af væsken kan dryppe af.
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber.
Varm resten
af olien i en gryde ved god varme og brun kødet på alle sider. Tilsæt løg og aubergine skåret i tern. Lad det svitse med under omrøring i 2 minutter. Tilsæt hakket hvidløg og hvidvin og afdryppede tomater. Lad det koge uden låg ved svag varme 10-12 minutter og vend kødet jævnligt.
Tag mørbraden op.
Kog pastaen. Skær porrerne i skrå skiver og lad dem koge med pastaen de sidste 2 minutter.
Smag tomatsaucen til med salt og peber og plukket basilikum.
Servér kødet skåret i skiver med sauce, kogt pasta, porrer og bagt hvidløg.
Tips
- En almindelig grisemørbrad kan bruges. Bimørbraden skæres af. Mørbraden afpudses helt for sener, hinder og fedt, og fraskæres 9 cm fra mørbradspidsen og 7 cm fra mørbradhovedet. Stykket er nu lige tykt over det hele og dermed fås den bedste kulinariske kvalitet efter stegningen. Stykket kaldes Mørbrad Royal.
Energifordeling
Nu hedder det Mørbrad Royal fra gris. Før hed udskæringen svinemørbrad fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 940 g af retten):
Energi: 2714 kJ (646 kcal)
protein: 45 g
kulhydrat: 73 g
kostfibre: 17 g
fedt:13 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 288 kJ (69 kcal)
protein: 5 g
kulhydrat: 8 g
kostfibre: 2 g
fedt: 1 g