Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
2 personer
1 Mørbrad Royal, ca. 250 g eller en lille afpudset svinemørbrad, ca. 300 g
salt og peber
½ spsk olie
Bønner Vinaigrette
2 tynde skiver lufttørret skinke, fx serrano eller parmaskinke
200 g grønne bønner
2 spsk sherry vineddike eller rødvinseddike
2 spsk olivenolie
1 æg
2 skalotteløg
persille
dild
Kartoffeltern
2 bagekartofler
1 spsk olie
Sådan gør du
Kog ægget hårdkogt.
Skræl kartofler og skær dem i tern på 1x1x1 cm. Varm olien på en pande tilsæt kartoffeltern og vend jævnligt. Stegetid 15-20 minutter. Drys med salt og peber.
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr
med salt og peber.
Varm olien på en mindre pande ved god varme og brun kødet på alle
sider 1-2 minutter i alt. Skru ned til middel varme og steg kødet, ca. 15
minutter i alt. Ved servering skær kødet i 2-4 tykke skiver.
Steg skinkeskiverne på panden til de bliver sprøde.
Kog bønnerne i en gryde med letsaltet vand i 4-5 minutter. Hæld vandet fra og afkøl dem evt. i koldt vand. Hæld vandet fra. Rør eddike og olie sammen og smag til med salt og peber. Hak det hårdkogte æg og vend det med finthakket løg, olie/eddikeblanding, fintklippet persille og dild. Hæld blandingen over bønnerne.
Tips
- En almindelig svinemørbrad kan bruges. Bimørbraden skæres af. Svinemørbraden afpudses helt for sener, hinder og fedt, og fraskæres 9 cm fra mørbradspidsen og 7 cm fra mørbradhovedet. Stykket er nu lige tykt over det hele og dermed fås den bedste kulinariske kvalitet efter stegningen. Stykket kaldes Mørbrad Royal.
- Skinken kan erstattes af bacon.
- Bønnerner hældes i koldt vand efter kogningen, for at stoppe kogningen, så de bliver netop kogte - men stadig med "bid".
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 28%
Kulhydrat 38%
Fedt 34%
2360 kJ - 560 kcal