Mørbrad Royal japanese

Lækker, hurtig ret med grisemørbrad og grøntsager i tynde skiver, som simrer i kort tid og krydres med sojasauce. Serveres med ris til.

Af Pernille Bækgaard | Efterår, Sommer, Vinter | Hovedretter | Gæster, Hverdag, Weekend, Fest


Mørbrad Royal japanese

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2 personer

1 Mørbrad Royal, ca. 250 g
2½ dl kraftig bouillon
en anelse sukker
1 spsk sojasauce
2 gulerødder
1 porre
1-2 stængler blegselleri
100 g svampe
1 løg
ca. 50 g bønnespirer
evt. lidt bambusskud
salt og peber

Tilbehør

2 dl ris og sojasauce

Sådan gør du

Skær kødet i meget tynde skiver. Skær gulerødder, porre, blegselleri, svampe og løg i meget tynde strimler, skiver eller både.

Kog risene.

Varm bouillon, sukker og soja i en høj pande. Kom først halvdelen af kødet og lidt af grøntsagerne ved og lad det simre i ca. 5 minutter. Tag det op og kom resten i den varme bouillon og lad det simre ca. 5 minutter. Tilsæt bønnespirer, evt. bambusskud og den første portion kød og grøntsager. Smag retten til.

Servér med kogte ris.

Tips

  • En almindelig grisemørbrad kan bruges. Bimørbraden skæres af. Grisemørbraden afpudses helt for sener, hinder og fedt, og fraskæres 9 cm fra mørbradspidsen og 7 cm fra mørbradhovedet. Stykket er nu lige tykt over det hele og dermed fås den bedste kulinariske kvalitet efter stegningen. Stykket kaldes Mørbrad Royal.
  • I Japan dypper man de varme skiver af kød og grøntsager i en rørt æggeblomme, og spiser dem derefter. 
  • Pak kødet i film og læg det på frost i 1½-2 timer, så er det nemmere at skære kødet ud i meget tynde skiver.
  • Hvis bouillonen fordamper, tilsættes mere bouillon, sukker og sojasauce.
  • I specialforretninger kan man købe Sukiaki sauce, som kan bruges i stedet for bouillon, sukker og sojasauce.

Energifordeling

Nu hedder det mørbrad, afpudset af mørbrad fra gris. Før hed udskæringen svinemørbrad, afpudset af svinemørbrad fra svin.

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 1040 g af retten): 

Energi: 2430 kJ (579 kcal)

protein: 41 g

kulhydrat: 79 g

kostfibre: 10 g

fedt: 8 g

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 233 kJ (56 kcal)

protein: 4 g

kulhydrat: 8 g

kostfibre: 1 g

fedt: 1 g