Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
1 Mørbrad Royal, ca. 250 g
2½ dl kraftig bouillon
en anelse sukker
1 spsk sojasauce
2 gulerødder
1 porre
1-2 stængler blegselleri
100 g svampe
1 løg
ca. 50 g bønnespirer
evt. lidt bambusskud
salt og peber
Tilbehør
2 dl ris og sojasauce
Sådan gør du
Kog risene.
Varm bouillon, sukker og soja i en høj pande. Kom først halvdelen af kødet og lidt af grøntsagerne ved og lad det simre i ca. 5 minutter. Tag det op og kom resten i den varme bouillon og lad det simre ca. 5 minutter. Tilsæt bønnespirer, evt. bambusskud og den første portion kød og grøntsager. Smag retten til.
Servér med kogte ris.
Tips
- En almindelig grisemørbrad kan bruges. Bimørbraden skæres af. Grisemørbraden afpudses helt for sener, hinder og fedt, og fraskæres 9 cm fra mørbradspidsen og 7 cm fra mørbradhovedet. Stykket er nu lige tykt over det hele og dermed fås den bedste kulinariske kvalitet efter stegningen. Stykket kaldes Mørbrad Royal.
- I Japan dypper man de varme skiver af kød og grøntsager i en rørt æggeblomme, og spiser dem derefter.
- Pak kødet i film og læg det på frost i 1½-2 timer, så er det nemmere at skære kødet ud i meget tynde skiver.
- Hvis bouillonen fordamper, tilsættes mere bouillon, sukker og sojasauce.
- I specialforretninger kan man købe Sukiaki sauce, som kan bruges i stedet for bouillon, sukker og sojasauce.
Energifordeling
Nu hedder det mørbrad, afpudset af mørbrad fra gris. Før hed udskæringen svinemørbrad, afpudset af svinemørbrad fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 1040 g af retten):
Energi: 2430 kJ (579 kcal)
protein: 41 g
kulhydrat: 79 g
kostfibre: 10 g
fedt: 8 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 233 kJ (56 kcal)
protein: 4 g
kulhydrat: 8 g
kostfibre: 1 g
fedt: 1 g