Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
2 personer
1 lille afpudset mørbrad fra gris, ca. 350 g
2 tsk olie
Salt og peber
2 spsk frisk eller tørret timian
Grillede majs
2 majskolber, friske eller frosne
2 tsk smør
Tzatziki med agurk
⅓ agurk
¾ dl yoghurt 10%
1 fed hvidløg
Dild
Tzatziki med rødbede
150 g små rødbeder
¾ dl yoghurt 10%
1 fed hvidløg
Frisk peberrod
Tilbehør
2 skiver ristet rugbrød
Sådan gør du
Kog rødbederne møre i letsaltet vand, ca. 20 minutter. Gnid skindet af rødbederne.
Dup mørbraden tør med køkkenrulle. Pensl den med olie, krydr med salt, peber og timianblade.
Fjern de yderste kraftige blade fra majskolberne, fold derefter de resterende yderblade til side og fjern "skægget". Gnid majskolberne med smør - del dem evt. i to - fold yderbladene om og pak dem i stanniol.
Grill mørbrad og majs ca. 20 minutter i alt. Vend kødet og majsen af og til.
Skær agurken igennem på langs, fjern kernerne og hak den groft. Vend agurk og presset hvidløg i yoghurten. Smag til med fintklippet dild, salt og peber.
Riv de kogte rødbeder groft og vend dem i yoghurten sammen med presset hvidløg. Smag til med fintrevet peberrod, salt og peber.
Tips
- Medaljoner, sauté-skiver, schnitzler eller koteletter fra gris kan bruges i stedet for mørbrad fra gris.
- Wasabi kan bruges i stedet for peberrod. Pas på - wasabi er meget stærkt.
Energifordeling
Nu hedder udskæringen mørbrad fra gris. Før hed det svinemørbrad.
Næringsindhold pr. person (ca. 493 g af retten):
Energi: 2423 kJ (579 kcal)
Protein: 48 g
Kulhydrat: 38 g
Kostfibre: 9 g
Fedt: 24 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 492 kJ (118 kcal)
Protein: 10 g
Kulhydrat: 8 g
Kostfibre: 2 g
Fedt: 5 g