Mørbrad på grill med tzatziki

Lækker grillet mørbrad og majs samt to slags tzatziki.

Af Vibeke Lehn | Sommer | Hovedretter | Fest, Gæster, Weekend, Grill


Svinemørbrad på grill med tzatziki

Tilberedningstid

Ca. 45 minutter

Det skal du bruge

2 personer

1 lille afpudset mørbrad fra gris, ca. 350 g
2 tsk olie
Salt og peber
2 spsk frisk eller tørret timian

Grillede majs
2 majskolber, friske eller frosne
2 tsk smør

Tzatziki med agurk
⅓ agurk
¾ dl yoghurt 10%
1 fed hvidløg
Dild

Tzatziki med rødbede
150 g små rødbeder
¾ dl yoghurt 10%
1 fed hvidløg
Frisk peberrod

Tilbehør

2 skiver ristet rugbrød

Sådan gør du

Kog rødbederne møre i letsaltet vand, ca. 20 minutter. Gnid skindet af rødbederne.

Dup mørbraden tør med køkkenrulle. Pensl den med olie, krydr med salt, peber og timianblade.

Fjern de yderste kraftige blade fra majskolberne, fold derefter de resterende yderblade til side og fjern "skægget". Gnid majskolberne med smør - del dem evt. i to - fold yderbladene om og pak dem i stanniol.

Grill mørbrad og majs ca. 20 minutter i alt. Vend kødet og majsen af og til.

Skær agurken igennem på langs, fjern kernerne og hak den groft. Vend agurk og presset hvidløg i yoghurten. Smag til med fintklippet dild, salt og peber.

Riv de kogte rødbeder groft og vend dem i yoghurten sammen med presset hvidløg. Smag til med fintrevet peberrod, salt og peber.

Tips

  • Medaljoner, sauté-skiver, schnitzler eller koteletter fra gris kan bruges i stedet for mørbrad fra gris.
  • Wasabi kan bruges i stedet for peberrod. Pas på - wasabi er meget stærkt.

Energifordeling

Nu hedder udskæringen mørbrad fra gris. Før hed det svinemørbrad.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 493 g af retten): 

Energi: 2423 kJ (579 kcal)

Protein: 48 g

Kulhydrat: 38 g

Kostfibre: 9 g

Fedt: 24 g

 

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi: 492 kJ (118 kcal)

Protein: 10 g

Kulhydrat: 8 g

Kostfibre: 2 g

Fedt: 5 g