Tilberedningstid
Ca. 20 minutter
Det skal du bruge
2 personer
Mørbrad
- 1 afpudset mørbrad fra gris, ca. 300 g
- Salt
- Peber
- 10-25 g smør eller olie
Pasta og bønner
- 200 g grønne bønner, friske eller frosne
- 150 g pasta
Citronpesto
- 75 g yoghurt, 10%
- 1 citron
- Evt. 2 spsk mælk
- Frisk basilikum
Sådan gør du
Pasta og bønner
- Nip de friske bønner.
- Sæt pastaen til at koge.
- Kog de friske bønner sammen med pastaen i de sidste 6 minutter af kogetiden. Bruger du frosne bønner, koges de blot med i de resterende 3-4 minutter.
- Lad pasta og bønner dryppe af i en si og hæld det hele tilbage i gryden.
Mørbrad
- Fjern sølvsenen på mørbraden, hvis den ikke er fjernet.
- Skær kødet i 2 cm tykke skiver, dup dem tørre med køkkenrulle og krydr med salt og peber.
- Varm smørret på en pande ved god varme til det er gyldent.
- Brun bøfferne 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg bøfferne færdige ca. 1 minut på hver side. Tag kødet af panden.
Citronpesto
- Rør yoghurt, ½ tsk revet citronskal og 1 spsk citronsaft sammen. Krydr med salt og peber.
- Vend pestoen i pastaen.
- Tilsæt evt. mælk, hvis der ønskes en tyndere konsistens.
- Pynt med basilikumblade.
Tips
- Pynt evt. med kapers og/eller smuldret færdigstegt bacon.
- Lidt friskost kan bruges i stedet for yoghurt.
- Mørbraden kan steges hel på panden i ca. 15 minutter og skæres i skiver ved servering.
- Medaljoner eller sauté-skiver af filet fra gris, schnitzler af inderlår fra gris eller koteletter kan bruges i stedet for mørbrad.
- Nu hedder udskæringen mørbrad fra gris. Før hed den svinemørbrad.
Energifordeling
Næringsindhold pr. person (ca. 610 g af retten):
Energi: 2504 kJ (598 kcal)
Protein: 46 g
Kulhydrat: 61 g
Kostfibre: 6 g
Fedt: 17 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 410 kJ (98 kcal)
Protein: 8 g
Kulhydrat: 10 g
Kostfibre: 1 g
Fedt: 3 g