Mørbrad med citronpesto

Skøn pastaret med bønner og et pift af citron.

Af Bente Nissen Lundsgaard | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad


Svinemørbrad med citronpesto

Tilberedningstid

Ca. 20 minutter

Det skal du bruge

2 personer

Mørbrad

  1. 1 afpudset mørbrad fra gris, ca. 300 g
  2. Salt
  3. Peber
  4. 10-25 g smør eller olie

Pasta og bønner

  1. 200 g grønne bønner, friske eller frosne
  2. 150 g pasta

Citronpesto

  1. 75 g yoghurt, 10%
  2. 1 citron
  3. Evt. 2 spsk mælk
  4. Frisk basilikum

 

Sådan gør du

Pasta og bønner

  1. Nip de friske bønner.
  2. Sæt pastaen til at koge.
  3. Kog de friske bønner sammen med pastaen i de sidste 6 minutter af kogetiden. Bruger du frosne bønner, koges de blot med i de resterende 3-4 minutter.
  4. Lad pasta og bønner dryppe af i en si og hæld det hele tilbage i gryden.

Mørbrad

  1. Fjern sølvsenen på mørbraden, hvis den ikke er fjernet.
  2. Skær kødet i 2 cm tykke skiver, dup dem tørre med køkkenrulle og krydr med salt og peber.
  3. Varm smørret på en pande ved god varme til det er gyldent.
  4. Brun bøfferne 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg bøfferne færdige ca. 1 minut på hver side. Tag kødet af panden.

Citronpesto

  1. Rør yoghurt, ½ tsk revet citronskal og 1 spsk citronsaft sammen. Krydr med salt og peber.
  2. Vend pestoen i pastaen.
  3. Tilsæt evt. mælk, hvis der ønskes en tyndere konsistens.
  4. Pynt med basilikumblade.

 

Tips

  • Pynt evt. med kapers og/eller smuldret færdigstegt bacon.
  • Lidt friskost kan bruges i stedet for yoghurt.
  • Mørbraden kan steges hel på panden i ca. 15 minutter og skæres i skiver ved servering.
  • Medaljoner eller sauté-skiver af filet fra gris, schnitzler af inderlår fra gris eller koteletter kan bruges i stedet for mørbrad.
  • Nu hedder udskæringen mørbrad fra gris. Før hed den svinemørbrad.

Energifordeling

Næringsindhold pr. person (ca. 610 g af retten):
Energi: 2504 kJ (598 kcal)
Protein: 46 g
Kulhydrat: 61 g
Kostfibre: 6 g
Fedt: 17 g

Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 410 kJ (98 kcal)
Protein: 8 g
Kulhydrat: 10 g
Kostfibre: 1 g
Fedt: 3 g