Minutternfrikassé med frisk kørvel, nye urter og asparges

Skøn og enkel sommermad med gris og mange grøntsager.

Af Sandra Leigh Draznin | Forår, Sommer | Hovedretter | Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad


Skinkefrikassé med frisk kørvel, nye urter og asparges

Tilberedningstid

Ca. 1 time

Det skal du bruge

4 personer

700 g minuttern 2 x 2 x 2 cm 
½ tsk salt
1 stor gulerod
1 løg
5 hele sort peber
1 bundt nye gulerødder, ca. 500 g
1 blomkål
250 g grønne asparges
30 g smør
1 dl mel
1 bundt kørvel

Tilbehør

1 kg nye kartofter

 

Sådan gør du

Sæt minutternene over i en gryde med koldt vand og giv dem et opkog. Hæld kødet op i et dørslag og skyl det i koldt vand. Sæt det over i en ren gryde med 1 l kogende vand. Tilsæt salt, gulerod og løg i stykker samt hel peber. Lad kødet koge ved svag varme under låg i 20 minutter.

Imens ordnes de nye urter: Skrub gulerødderne, befri dem for top og del dem evt. i halve (hvis de er lange). Del blomkålen i buketter. Skær de nederste 1-2 cm af de grønne asparges, og skær dem i 5 cm lange stykker.

Kassér urterne i suppen og hæld suppen op i et målebæger. Smelt smør i en gryde og rør melet i. Spæd med ¾ l suppe. Lad saucen koge igennem og si den over kødet. Tilsæt gulerødder og blomkål og lad retten koge ved svag varme under låg ca. 5 minutter. Tilsæt asparges og lad dem koge med i yderligere 5 minutter. Vend friskhakket kørvel i retten og smag til med salt og peber.

Servér med nye kogte kartofler.

Energifordeling

Nu hedder det minuttern fra gris. Før hed udskæringen skinketern fra svin.

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 825 g af retten): 

Energi: 2613 kJ (622 kcal)

protein: 47 g

kulhydrat: 67 g

kostfibre: 13 g

fedt: 15 g

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 316 kJ (75 kcal)

protein: 6 g

kulhydrat: 8 g

kostfibre: 2 g

fedt: 2 g