Minuttern på spid med grøntsager og rispilaf

Lækker nem ret med saftige minuttern på spid, grøntsager og rispilaf.

Af Hanne Birkum Petersen og Kirsten Marie Pedersen | Hele året | For nybegyndere, Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Skinketern på spid med grøntsager og rispilaf

Tilberedningstid

Ca. 1 time

Det skal du bruge

2 personer

350-400 g minuttern af skinke fra gris, 2 x 2 x 2 cm

Marinade
1 cm ingefær
1 fed hvidløg
1 spsk sukker
1 spsk sojasauce
1 tsk salt
Lidt peber

Spid
Marineret kød i tern
8 champignoner
1 peberfrugt
4 små træspid

Rispilaf
1 lille løg
15 g smør
½ tsk gurkemeje
1½ dl løse ris
3 dl vand
½ tsk salt

Sådan gør du

Marinade

  1. Skræl og riv ingefæren. Kom det i en stor skål.
  2. Pil og pres hvidløget. Kom det i skålen.
  3. Kom sukker, sojasauce, salt og peber i skålen. Bland marinaden.
  4. Kom kødet i marinaden og bland.
  5. Læg film over skålen og stil den i køleskab i 20 minutter.

Spid

  1. Læg bagepapir i en lille bradepande.
  2. Rens og skyl champignonerne.
  3. Skyl og rens peberfrugterne og skær den i store tern.
  4. Sæt kødet og grøntsagerne på spid.
  5. Læg spiddene i bradepanden.
  6. Tænd varmluftsovnen på 225 grader.
  7. Sæt bradepanden i midten af ovnen. Steg i ca. 15 minutter, indtil kødet er gennemstegt.

Rispilaf

  1. Pil og hak løget.
  2. Kom smørret i en gryde og smelt det.
  3. Kom løg og gurkemeje i gryden. Svits løget.
  4. Hæld risene i en sigte og skyld dem.
  5. Kom risene i gryden og rør.
  6. Hæld vand og salt i gryden.
  7. Læg låg på gryden og kog risene i ca. 12 minutter, til de er møre.
  8. Anret risene på et fad. Læg spiddene over risene.

Tips

  • I stedet for sojasauce kan bruges østersauce.
  • Spiddene kan også grilles over gløderne fra et bål. Så skal spiddene lægges 10 minutter i koldt vand, før kødet og grøntsagerne sættes på.
  • Lav spiddene med andre grøntsager, fx løg, tomat og squash.

Energifordeling

Nu hedder udskæringen minuttern af skinke fra gris. Før hed det skinketern fra svin.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 730 g af retten): 

Energi: 2600 kJ (620 kcal)

Protein: 51 g

Kulhydrat: 63 g

Kostfibre: 6 g

Fedt: 17 g

 

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi: 360 kJ (85 kcal)

Protein: 7 g

Kulhydrat: 9 g

Kostfibre: 1 g

Fedt: 2 g