Tilberedningstid
Ca. 1 time
Det skal du bruge
2 personer
350-400 g minuttern af skinke fra gris, 2 x 2 x 2 cm
Marinade
1 cm ingefær
1 fed hvidløg
1 spsk sukker
1 spsk sojasauce
1 tsk salt
Lidt peber
Spid
Marineret kød i tern
8 champignoner
1 peberfrugt
4 små træspid
Rispilaf
1 lille løg
15 g smør
½ tsk gurkemeje
1½ dl løse ris
3 dl vand
½ tsk salt
Sådan gør du
Marinade
- Skræl og riv ingefæren. Kom det i en stor skål.
- Pil og pres hvidløget. Kom det i skålen.
- Kom sukker, sojasauce, salt og peber i skålen. Bland marinaden.
- Kom kødet i marinaden og bland.
- Læg film over skålen og stil den i køleskab i 20 minutter.
Spid
- Læg bagepapir i en lille bradepande.
- Rens og skyl champignonerne.
- Skyl og rens peberfrugterne og skær den i store tern.
- Sæt kødet og grøntsagerne på spid.
- Læg spiddene i bradepanden.
- Tænd varmluftsovnen på 225 grader.
- Sæt bradepanden i midten af ovnen. Steg i ca. 15 minutter, indtil kødet er gennemstegt.
Rispilaf
- Pil og hak løget.
- Kom smørret i en gryde og smelt det.
- Kom løg og gurkemeje i gryden. Svits løget.
- Hæld risene i en sigte og skyld dem.
- Kom risene i gryden og rør.
- Hæld vand og salt i gryden.
- Læg låg på gryden og kog risene i ca. 12 minutter, til de er møre.
- Anret risene på et fad. Læg spiddene over risene.
Tips
- I stedet for sojasauce kan bruges østersauce.
- Spiddene kan også grilles over gløderne fra et bål. Så skal spiddene lægges 10 minutter i koldt vand, før kødet og grøntsagerne sættes på.
- Lav spiddene med andre grøntsager, fx løg, tomat og squash.
Energifordeling
Nu hedder udskæringen minuttern af skinke fra gris. Før hed det skinketern fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 730 g af retten):
Energi: 2600 kJ (620 kcal)
Protein: 51 g
Kulhydrat: 63 g
Kostfibre: 6 g
Fedt: 17 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 360 kJ (85 kcal)
Protein: 7 g
Kulhydrat: 9 g
Kostfibre: 1 g
Fedt: 2 g