Det skal du bruge
4 personer
Minuttern400 g minuttern af gris, ca. 2x2x2 cm
2 tsk olie, fx olivenolie
1 tsk karry
1 tsk tørret chili
Couscous
1 citron, usprøjtet
3 dl couscous, ca. 200 g
Salt og peber
3 dl kogende vand
2 spsk pinjekerner
1 persillerod
1 æble
½ bundt persille
Tomatsovs
1 løg
2 fed hvidløg
5 kviste timian
2 gulerødder, ca. 150 g
2 persillerødder, ca. 150 g
2 tsk olie
1 dåse hakkede tomater
Ca. 30 minutter
Sådan gør du
Skyl citron og riv skallen. Kom couscous i en skål sammen med salt, peber og revet citronskal. Overhæld med kogende vand og lad det trække 15 minutter med et ’låg’ over.
Pil løg og skær i tern. Pil og hak hvidløg. Skyl og hak timian. Skræl gulerødder og persillerødder og skær i tern. Varm olie i en gryde ved middel varme. Brun løg, hvidløg og timian et halvt minut. Tilsæt gulerødder, persillerødder og flåede tomater og kog saucen i 10 minutter, så grønsagerne er møre, men stadig har lidt bid.
Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber. Varm olie på en pande ved god varme. Det skal være så varmt, at olien ’siger lyde’, når der kommer noget på panden. Rist chili og karry på panden et øjeblik og brun kødet på alle sider, ca. 6 minutter i alt, til kødet er saftigt og mørt. Kom kødet i tomatsovsen.
Rist pinjekerner på en tør pande, til de er gyldne og dufter af nødder.
Skræl persillerod og skær persillerod og æble i små tern. Skyl og hak persille. Vend persille, persillerod, æble og pinjekerner i couscous’en. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Opskriften er fra SMÆK PÅ SMAGEN. Se mere på smækpåsmagen.dk.