Minuttern og grønne asparges i oystersauce

Lækker asiatisk-inspireret nudelret med sprøde, grønne asparges og gris.

Af Vibeke Lehn | Forår, Sommer | Frokost, Hovedretter | Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad


Skinke Bites og grønne asparges i oystersauce

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2 personer

250 g minuttern fra gris, ½ cm tykke
salt og peber
2 tsk olie, gerne sesamolie

Asparges
200-250 g grønne asparges
1 tsk olie
6 spsk oystersauce
½ tsk sukker
1 citron
salatblade, fx hjertesalat, romaine, cos eller iceberg

Tilbehør

150 g ægnudler

Pynt
1 spsk sesamfrø

 

Sådan gør du

Kog nudlerne.

Rist sesamfrøene på en tør pande ved god varme.

Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm olien på en pande eller i en wok ved kraftig varme. Læg kødet på panden og lad det blive brunt på den ene side, ca. 1½ minut. Vend og steg det yderligere 1½ minut, i alt ca. 3 minutter. Tag kødet af panden.

Skær aspargesene i ca. 6 cm lange stykker på skrå - skær også de tykke igennem på langs. Kom olie på panden. Lad den blive varm og svits aspargesene i 4-5 minutter.

Vend kød og oystersauce i aspargesene og smag til med sukker, 1-2 spsk citronsaft, salt og peber. Drys med ristede sesamfrø.

Tips

  • Minutstrimler af inderlår fra gris, sauté-skiver af grisefilet eller grisemørbrad i tynde skiver kan bruges i stedet for minuttern.
  • Sesamolie giver en fin, nøddeagtig smag i mange retter, fx i grøntsags- og risretter samt i salater.

Energifordeling

Nu hedder det minuttern fra gris. Tidligere hed udskæringen skinketern fra svin.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 400 g af retten): 

Energi: 2289 kJ (547 kcal)

Protein: 40 g

Kulhydrat: 65 g

Kostfibre: 5 g

Fedt: 13 g

 

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi: 583 kJ (139 kcal)

Protein: 10 g

Kulhydrat: 17 g

Kostfibre: 1 g

Fedt: 3 g