Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
250 g minuttern fra gris, ½ cm tykke
salt og peber
2 tsk olie, gerne sesamolie
Asparges
200-250 g grønne asparges
1 tsk olie
6 spsk oystersauce
½ tsk sukker
1 citron
salatblade, fx hjertesalat, romaine, cos eller iceberg
Tilbehør
150 g ægnudler
Pynt
1 spsk sesamfrø
Sådan gør du
Kog nudlerne.
Rist sesamfrøene på en tør pande ved god
varme.
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm
olien på en pande eller i en wok ved kraftig varme. Læg kødet på panden og lad
det blive brunt på den ene side, ca. 1½ minut. Vend og steg det yderligere 1½
minut, i alt ca. 3 minutter. Tag kødet af panden.
Skær aspargesene i ca.
6 cm lange stykker på skrå - skær også de tykke igennem på langs. Kom olie på
panden. Lad den blive varm og svits aspargesene i 4-5 minutter.
Vend kød
og oystersauce i aspargesene og smag til med sukker, 1-2 spsk citronsaft, salt
og peber. Drys med ristede sesamfrø.
Tips
- Minutstrimler af inderlår fra gris, sauté-skiver af grisefilet eller grisemørbrad i tynde skiver kan bruges i stedet for minuttern.
- Sesamolie giver en fin, nøddeagtig smag i mange retter, fx i grøntsags- og risretter samt i salater.
Energifordeling
Nu hedder det minuttern fra gris. Tidligere hed udskæringen skinketern fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 400 g af retten):
Energi: 2289 kJ (547 kcal)
Protein: 40 g
Kulhydrat: 65 g
Kostfibre: 5 g
Fedt: 13 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 583 kJ (139 kcal)
Protein: 10 g
Kulhydrat: 17 g
Kostfibre: 1 g
Fedt: 3 g