Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
250 g minuttern af klump fra gris, ½ cm tykke
Salt
Peber, evt. citronpeber
2 tsk olie, fx rapsolie
Porrer
1 æg
6 tynde porrer
2 tsk olivenolie
1 tsk sennep, gerne grovkornet dijonsennep
1 citron eller lys vineddike
4 spsk kapers
2-3 spsk persille, purløg og/eller dild
Tomatbruschetta
4 skiver italiensk brød, ca. 150 g
1 tsk olie
1 fed hvidløg
1 tomat
Sådan gør du
Porrer
- Kog ægget hårdkogt.
- Skær porrerne i 10-12 cm lange stykker og damp dem i letsaltet vand i 6-12 minutter, til de lige netop er møre. Gem 4 spsk af kogevandet.
- Pisk porrevand, olie og sennep sammen og smag dressingen til med citronsaft, salt og peber.
- Hak ægget og bland det med kapers og hakket kryddergrønt.
- Dryp dressingen over porrerne og drys den krydrede æggeblanding over.
Kødet
- Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber.
- Varm olien på en pande ved kraftig varme og læg minuttern på.
- Lad dem blive brune på den ene side, ca. 1½ minut. Vend og steg dem yderligere 1½ minut, i alt ca. 3 minutter.
- Tag kødet af panden.
Tomatbruschetta
- Rist eller grill brødskiverne.
- Stænk dem med olie, gnid dem med presset hvidløg og derefter grundigt med overskåret tomat, så saften kommer godt ned i brødet.
Tips
- Grisemørbrad i tynde skiver eller minutstrimler kan bruges i stedet for minuttern.
- Prøv at bruge grønne asparges i stedet for porrer.
- Retten er velegnet til buffet.
Energifordeling
Nu hedder det klump fra gris. Tidligere hed udskæringen skinkeklump fra svin.
Nu hedder det minuttern af inderlår fra gris. Tidligere hed udskæringen skinketern af inderlår fra svin.
Nu hedder det grisemørbrad. Tidligere hed udskæringen svinemørbrad.
Næringsindhold pr. person (ca. 740 g af retten):
Energi: 2958 kJ (704 kcal)
protein: 46 g
kulhydrat: 80 g
kostfibre: 14 g
fedt: 20 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 401 kJ (96 kcal)
protein: 6 g
kulhydrat: 11 g
kostfibre: 2 g
fedt: 3 g
Ca. 300 g frugt og grønt pr. person