Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
250 g minuttern af griseklump, ½ cm tykke
Salt
Peber
2 tsk olie
Salat
400 g små kartofler
200 g grønne bønner
75 g feldsalat, babyleaves eller babyspinat
Frisk citronmelisse
Dressing
1 citron
1 fed hvidløg
1 tsk honning
2 tsk olie, fx rapsolie
Sådan gør du
Salat
- Kog og pil kartoflerne. Lad dem køle af.
- Skær store kartofler i mindre stykker.
- Nip bønnerne og kog dem møre i letsaltet vand i 4-5 minutter.
- Hæld vandet fra og afkøl dem hurtigt i koldt vand.
Dressing
- Pisk 1 spsk citronsaft med presset hvidløg, honning, olie, salt og peber.
- Vend kartofler, bønner, salat og grofthakket citronmelisse med dressingen.
Kødet
- Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber.
- Varm olien på en pande ved kraftig varme.
- Læg kødet på panden og lad det blive brunt på den ene side, ca. 1½ minut.
- Vend og steg det yderligere 1½ minut, i alt ca. 3 minutter.
- Vend kødet i salaten og krydr evt. med salt og peber.
Tips
- Minutstrimler, sauté-skiver eller grisemørbrad i tynde skiver kan bruges i stedet for minuttern.
- Salaten kan tilsættes kogte kikærter, evt. fra dåse.
- Brug evt. grønne asparges svitset på panden i stedet for grønne bønner.
- Retten kan bruges som frokostret.
- Brød kan serveres til som tilbehør.
Energifordeling
Nu hedder det klump af inderlår fra gris. Tidligere hed udskæringen skinkeklump af inderlår fra svin.
Nu hedder det minuttern af inderlår fra gris. Tidligere hed udskæringen skinketern af inderlår fra svin.
Nu hedder det minutstrimler af inderlår fra gris. Tidligere hed udskæringen skinkestrimler af inderlår fra svin.
Nu hedder det sauté-skiver fra gris. Tidligere hed udskæringen sauté-skiver fra svin.
Nu hedder det grisemørbrad. Tidligere hed det svinemørbrad.
Næringsindhold pr. person (ca. 510 g af retten):
Energi: 1781 kJ (424 kcal)
protein: 33 g
kulhydrat: 42 g
kostfibre: 7 g
fedt: 12 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 348 kJ (83 kcal)
protein: 7 g
kulhydrat: 8 g
kostfibre: 1 g
fedt: 2 g