Minuttern i karry

Lækker karryret med magert kød, grønt og ris beregnet til to voksne og to små børn.

Af Sandra Leigh Draznin | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Skinketern i karry

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2 voksne + 2 små børn


300 g minuttern af skinke fra gris, 2 x 2 x 2 cm
1 spsk olie
1-1½ tsk karry
1 løg
1 fed hvidløg
1 rød peberfrugt
4 stængler blegselleri
1 lille aubergine
1½ dl bouillon
1-2 tsk majsstivelse
½ dl piskefløde
salt, peber, karry

2½ dl ris

Sådan gør du

Dup kødet tørt med køkkenrulle. Varm olien i en gryde ved god varme. Tilsæt karry. Brun minutternene på alle sider. Tilsæt finthakket løg og hvidløg og lad det stege med et par minutter. Tilsæt tern af peberfrugt, blegselleri og aubergine. Vend godt og tilsæt bouillon. Krydr med salt og peber. Skru ned til svag varme og lad retten simre under låg ca. 20 minutter, til kødet er mørt og gennemstegt. Tilsæt majsstivelse udrørt i fløde.
Tag kød, grøntsager og sauce fra til børnene. Smag resten af retten til med ekstra karry, salt og peber.
Kog risene efter anvisningen på pakken.

TIL BARNET OVER 12 MÅNEDER
Anret ris og grøntsager med sauce og 3-4 stykker kød skåret i mindre stykker. Anret det hver for sig. Rør ½ tsk smør i saucen.

TIL SPÆDBARNET (7-10 MÅNEDER)
Mos nogle skefulde grøntsager, ris og 2 stykker kød sammen med lidt sauce i en hurtighakker eller med gaffel og kniv. Tilsæt ½ tsk smør.

Energifordeling

Nu hedder udskæringen minuttern af skinke fra gris. Før hed det skinketern fra svin.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 568 g af retten): 

Energi: 2464 kJ (589 kcal)

Protein: 31 g

Kulhydrat: 68 g

Kostfibre: 7 g

Fedt: 20 g

 

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi: 434 kJ (104 kcal)

Protein: 5 g

Kulhydrat: 12 g

Kostfibre: 1 g

Fedt: 3 g