Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
4 personer
Minutstrimler på spyd
400 g minutstrimler, ca. ½x½x5 cm
8 træspyd
1 bakke champignon, ca. 250 g
2 fed hvidløg
1 tsk olie, fx olivenolie
Salt og peber
Grillet sølvbeder
½ sølvbede eller 2 pak choi, ca. 350 g
2 tsk olie, fx olivenolie
Tykmælksdressing
1 lime
2 dl tykmælk
1 spsk miso
1 spsk honning, fx akaciehonning
Tilbehør
200 g brød, gerne fuldkorn
1 bundt koriander
3 spsk sesam
Sådan gør du
Læg træspyd i vand, så de ikke brænder, når de skal på grillen.
Kom minutstrimler i en skål. Rens champignon fri for jord og skær rodende af. Halvér de største og kom dem i skålen. Pil og hak hvidløg og vend det sammen med kød og svampe. Tilsæt olie, salt og peber og rør rundt.
Skær rodenden af sølvbede, del stængler og blade fra hinanden og skyl i koldt vand. Skræl stænglerne let, så de værste ”strenge” kommer af. Del stænglerne i mindre stykker. Afdryp blade og stængler grundigt og pensl med olie. Grill sølvbedestængler i ca. 2 min. på hver side, så de får flot grillmønster. Krydr med salt og peber. Grill bladene, så de netop falder lidt sammen, cirka 30 sekunder.
Skyl lime, riv skal og pres saft. Rør limeskal, limesaft, tykmælk, miso, honning, salt og peber til en dressing. Vend grillet sølvbede i tykmælksdressing.
Sæt champignon og minutstrimler på spyd. Grill spyd cirka 2 minutter på hver side, cirka 5 minutter i alt.
Lun brødet på grillen.
Skyl og hak koriander. Server koriander og sesam som topping.
Energifordeling
Nu hedder udskæringen minutstrimler fra gris. Før hed det skinkestrimler fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 395 g af retten):
Energi: 1696 kJ (405 kcal)
Protein: 34 g
Kulhydrat: 36 g
Kostfibre: 6 g
Fedt: 13 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 429 kJ (103 kcal)
Protein: 9 g
Kulhydrat: 9 g
Kostfibre: 2 g
Fedt: 3 g