Tilberedningstid
Ca. 40 minutter
Det skal du bruge
4 personer
Minutstrimler
500 g minutstrimler, ca. ½x½x5 cm
2 stegte chorizopølser, ca. 100 g i alt
8 træspyd
Knuste kartofler
800 g nye kartofler
½ dl græsk yoghurt, 10 % fedt
1 citron, usprøjtet
Salt og peber
Tilbehør
8 radiser
1 bakke karse
2 store skiver brød, gerne fuldkorn, ca. 120 g
Sådan gør du
Læg træspyd i vand, så de ikke brænder, når de skal på grillen.
Vask kartofler grundigt og kom dem i en gryde med letsaltet vand. Kog kartoflerne i ca. 15 minutter, til de er møre, men stadig med fasthed. Hæld vandet fra kartoflerne og lad dem dampe af i gryden. Knus kartofler let med et piskeris eller gaffel. Vend med yoghurt, citronskal og citronsaft. Smag til med salt og peber. Lad det stå i gryden og holde sig lun.
Dup kødet tørt og krydr med salt og peber. Skær chorizopølse i skiver. Sæt skiftevis minutstrimler og chorizopølser på spyd. Grill spyd cirka 2 minutter på hver side, cirka 5 minutter i alt.
Skyl radiser og skær top og bund af. Skær dem i tynde skiver på langs.
Skyl karse og afdryp.
Varm brødet på grillen.
Skær brød i stykker og drys det henover spyd og kartofler, sammen med karse og radiser.
Tips
- Du kan også tage kødet af spyddene og fordele det over kartofler i stedet.
-
Opskriften er fra SMÆK PÅ SMAGEN. Se mere på www.smækpåsmagen.dk
Energifordeling
Nu hedder det minutstrimler af inderlår fra gris. Før hed udskæringen skinkestrimler af inderlår fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 430 g af retten):
Energi: 2045 kJ (487 kcal)
protein: 39 g
kulhydrat: 46 g
kostfibre: 6 g
fedt: 15 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 475 kJ (113 kcal)
protein: 9 g
kulhydrat: 11 g
kostfibre: 1 g
fedt: 3 g