Minutstrimler og chorizo på spyd med kartofler og radiser

Lækker grillmad med minutstrimler og chorizo på spyd med knuste kartofler og radiser som tilbehør.

Af Mikkel Karstad | Sommer | Hovedretter | Grill, Sund hverdagsmad, Grill


Minustrimler og chorizo på spyd med knuste kartofler og radiser

Tilberedningstid

Ca. 40 minutter

Det skal du bruge

4 personer

Minutstrimler
500 g minutstrimler, ca. ½x½x5 cm
2 stegte chorizopølser, ca. 100 g i alt
8 træspyd

Knuste kartofler
800 g nye kartofler
½ dl græsk yoghurt, 10 % fedt
1 citron, usprøjtet
Salt og peber

Tilbehør

8 radiser
1 bakke karse
2 store skiver brød, gerne fuldkorn, ca. 120 g

Sådan gør du

Læg træspyd i vand, så de ikke brænder, når de skal på grillen.

Vask kartofler grundigt og kom dem i en gryde med letsaltet vand. Kog kartoflerne i ca. 15 minutter, til de er møre, men stadig med fasthed. Hæld vandet fra kartoflerne og lad dem dampe af i gryden. Knus kartofler let med et piskeris eller gaffel. Vend med yoghurt, citronskal og citronsaft. Smag til med salt og peber. Lad det stå i gryden og holde sig lun.

Dup kødet tørt og krydr med salt og peber. Skær chorizopølse i skiver. Sæt skiftevis minutstrimler og chorizopølser på spyd. Grill spyd cirka 2 minutter på hver side, cirka 5 minutter i alt.

Skyl radiser og skær top og bund af. Skær dem i tynde skiver på langs.

Skyl karse og afdryp.

Varm brødet på grillen.

Skær brød i stykker og drys det henover spyd og kartofler, sammen med karse og radiser.

 

Tips

  • Du kan også tage kødet af spyddene og fordele det over kartofler i stedet.

Energifordeling

Nu hedder det minutstrimler af inderlår fra gris. Før hed udskæringen skinkestrimler af inderlår fra svin.

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 430 g af retten): 

Energi: 2045 kJ (487 kcal)

protein: 39 g

kulhydrat: 46 g

kostfibre: 6 g

fedt: 15 g

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 475 kJ (113 kcal)

protein: 9 g

kulhydrat: 11 g

kostfibre: 1 g

fedt: 3 g