Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
200-250 g minutstrimler, 1 x 1 x ca. 5 cm, evt. skåret af schnitzler af inderlår fra gris
Salt
Peber
½ spsk olie, fx rapsolie
1-2 røde chili
1 squash, ca. 200 g
1 fed hvidløg
1½ spsk rosiner
2 spsk mandelsplitter
1 spsk parmesanost
¼ bundt basilikum eller 1 tsk tørret
Evt. lidt saucejævner
Tilbehør
2 dl fuldkornsris
½ tsk gurkemeje
Sådan gør du
- Dup kødet med køkkenrulle og krydr med salt og peber.
- Flæk chilien, fjern kernerne og snit den tyndt på tværs.
- Opvarm olien i en gryde.
- Brun kødet ca. 2 minutter. Lad det danne skorpe, inden det vendes.
- Tilsæt chili og 1½ dl vand.
- Skru ned til svag varme og kog under låg i 10 minutter.
- Bruges strimler af schnitzel af inderlår fra gris, skal kødet koges i 5 minutter.
- Flæk squashen på langs og skær den i ½ cm tykke skiver.
- Knus hvidløget og kom det i gryden sammen med rosiner og squash.
- Kog 5 minutter under låg.
- Tilsæt mandelsplitter, parmesanost og hele basilikumblade.
- Varm retten igennem og smag til med salt og peber.
- Jævn evt. med saucejævner, hvis saucen er for tynd.
Tilbehør
- Serveres med løse fuldkornsris, kogt med gurkemeje.
Energifordeling
Nu hedder det minutstrimler af inderlår fra gris. Tidligere hed udskæringen skinkestrimler af inderlår fra svin.
Nu hedder det schnitzel af inderlår fra gris. Tidligere hed udskæringen skinkeschnitzel af inderlår fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 710 g af retten):
Energi: 2436 kJ (580 kcal)
protein: 37 g
kulhydrat: 74 g
kostfibre: 5 g
fedt: 14 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 344 kJ (82 kcal)
protein: 5 g
kulhydrat: 10 g
kostfibre: 1 g
fedt: 2 g