Minutstrimler med sesam, chili og nudler

Spicy thai-inspireret wokret med nudler, grønt og gris.

Af Sandra Leigh Draznin | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Wokstrimler af skinkeinderlår med sesam, chili og nudler

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2 personer

250 g minutstrimler af inderlår fra gris, ½ x ½ x ca. 8 cm 
½ spsk olie
salt og peber

125 g ægnudler
1 tsk sesamfrø
1 frisk chili
1 fed hvidløg
½ spsk sesamolie
1-2 porrer
2-3 gulerødder
1 dl bouillon
1-2 spsk sojasauce

Sådan gør du

Kog nudlerne efter anvisning på pakken. Skyl nudlerne i koldt vand og hæld dem i et dørslag.

Rist sesamfrø på en tør pande.

Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm olien i en wok eller på en stor pande ved kraftig varme. Læg kødet på panden og lad det blive brunt, før det vendes. Kødet brunes 1-1½ minut ved kraftig varme. Tag kødet op på en tallerken. 

Svits chili i tynde ringe og knust hvidløg i sesamolie. Tilsæt porrer og gulerødder skåret i tynde stave og lad det stege et par minutter under omrøring. Spæd med bouillon eller vand og lad det koge ved svag varme, til grøntsagerne er møre, men stadig har bid. Tilsæt kød og soja-sauce og vend nudlerne i. Lad retten blive gennemvarm. Drys med sesamfrø.

Energifordeling

Nu hedder udskæringen minutstrimler af inderlår fra gris. Før hed det skinkestrimler fra svin.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 657 g af retten): 

Energi: 2491 kJ (595 kcal)

Protein: 42 g

Kulhydrat: 68 g

Kostfibre: 8 g

Fedt: 16 g

 

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi: 379 kJ (91 kcal)

Protein: 6 g

Kulhydrat: 10 g

Kostfibre: 1 g

Fedt: 2 g