Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
250 g minutstrimler af inderlår fra gris, ½ x ½ x ca. 8 cm
½ spsk olie
salt og peber
125 g ægnudler
1 tsk sesamfrø
1 frisk chili
1 fed hvidløg
½ spsk sesamolie
1-2 porrer
2-3 gulerødder
1 dl bouillon
1-2 spsk sojasauce
Sådan gør du
Kog nudlerne efter anvisning på pakken. Skyl nudlerne i koldt vand og hæld dem i et dørslag.
Rist sesamfrø på en tør pande.
Dup kødet tørt med køkkenrulle.
Krydr med salt og peber. Varm olien i en wok eller på en stor pande ved
kraftig varme. Læg kødet på panden og lad det blive brunt, før det vendes. Kødet
brunes 1-1½ minut ved kraftig varme. Tag kødet op på en tallerken.
Svits chili i tynde ringe og knust hvidløg i sesamolie. Tilsæt porrer og gulerødder skåret i tynde stave og lad det stege et par minutter under omrøring. Spæd med bouillon eller vand og lad det koge ved svag varme, til grøntsagerne er møre, men stadig har bid. Tilsæt kød og soja-sauce og vend nudlerne i. Lad retten blive gennemvarm. Drys med sesamfrø.
Energifordeling
Nu hedder udskæringen minutstrimler af inderlår fra gris. Før hed det skinkestrimler fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 657 g af retten):
Energi: 2491 kJ (595 kcal)
Protein: 42 g
Kulhydrat: 68 g
Kostfibre: 8 g
Fedt: 16 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 379 kJ (91 kcal)
Protein: 6 g
Kulhydrat: 10 g
Kostfibre: 1 g
Fedt: 2 g