Minutstrimler med babyspinat og sesamfrø

Lækker wokret med spinat, svampe, nudler og gris.

Af Bente Nissen Lundsgaard | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Wokstrimler af skinkeinderlår med babyspinat og sesamfrø

Tilberedningstid

Ca. 20 minutter

Det skal du bruge

2 personer

250 g minutstrimler af inderlår fra gris, ½ x ½ x ca. 8 cm
1 spsk olie

150 g ægnudler

1 rødløg
100 g rensede champignon i skiver
125 g babyspinat
1 spsk sesamfrø
2 spsk sojasauce
1 tsk frisk ingefær
salt og peber

Sådan gør du

Kog nudlerne. Hæld dem i en si.

Dup kødet tørt med køkkenrulle. Varm halvdelen af olien i en stor pande eller wok ved kraftig varme. Læg kødet på panden og lad det blive brunt, før det vendes. Brun kødet på alle sider - samlet stegetid i alt 1-1½ minut ved kraftig varme. Tag kødet op på en tallerken.

Varm den anden halvdel af olien i panden. Tilsæt løg skåret i tynde både og champignon. Svits det 2 minutter. Kom skyllet og afdryppet spinat samt sesamfrø i og steg det med 2-3 minutter. Tilsæt sojasauce og revet ingefær. Vend kødet i og varm op igen. Smag det til med salt og peber. Vend de afdryppede ægnudler i retten eller servér dem til.

Tips

  • Rensede champignon i skiver kan købes friske eller frosne i en del supermarkeder.
  • Skær evt. selv minutstrimler af schnitzler af inderlår fra gris.
  • Strimler af peberfrugt og/eller minimajs kan steges med.

Energifordeling

Nu hedder udskæringen minutstrimler af inderlår fra gris. Før hed det wokstrimler af skinkeinderlår eller skinkestrimler fra svin.

Nu hedder udskæringen schnitzler af inderlår fra gris. Før hed det skinkeschnitzler fra svin.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 570 g af retten): 

Energi: 2253 kJ (538 kcal)

Protein: 42 g

Kulhydrat: 60 g

Kostfibre: 6 g

Fedt: 13 g

 

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi: 393 kJ (94 kcal)

Protein: 7 g

Kulhydrat: 10 g

Kostfibre: 1 g

Fedt: 2 g