Tilberedningstid
Ca. 20 minutter
Det skal du bruge
2 personer
250 g minutstrimler af inderlår fra gris, ½ x ½ x ca. 8 cm
1 spsk olie
150 g ægnudler
1 rødløg
100 g rensede champignon i skiver
125 g babyspinat
1 spsk sesamfrø
2 spsk sojasauce
1 tsk frisk ingefær
salt og peber
Sådan gør du
Kog nudlerne. Hæld dem i en si.
Dup kødet tørt med køkkenrulle.
Varm halvdelen af olien i en stor pande eller wok ved kraftig varme. Læg kødet
på panden og lad det blive brunt, før det vendes. Brun kødet på alle sider -
samlet stegetid i alt 1-1½ minut ved kraftig varme. Tag kødet op på en
tallerken.
Varm den anden
halvdel af olien i panden. Tilsæt løg skåret i tynde både og champignon. Svits
det 2 minutter. Kom skyllet og afdryppet spinat samt sesamfrø i og steg det med
2-3 minutter. Tilsæt sojasauce og revet ingefær. Vend kødet i og varm op igen.
Smag det til med salt og peber. Vend de afdryppede ægnudler i retten eller servér dem til.
Tips
- Rensede champignon i skiver kan købes friske eller frosne i en del supermarkeder.
- Skær evt. selv minutstrimler af schnitzler af inderlår fra gris.
- Strimler af peberfrugt og/eller minimajs kan steges med.
Energifordeling
Nu hedder udskæringen minutstrimler af inderlår fra gris. Før hed det wokstrimler af skinkeinderlår eller skinkestrimler fra svin.
Nu hedder udskæringen schnitzler af inderlår fra gris. Før hed det skinkeschnitzler fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 570 g af retten):
Energi: 2253 kJ (538 kcal)
Protein: 42 g
Kulhydrat: 60 g
Kostfibre: 6 g
Fedt: 13 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 393 kJ (94 kcal)
Protein: 7 g
Kulhydrat: 10 g
Kostfibre: 1 g
Fedt: 2 g