Tilberedningstid
Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
4 personer
500 g minutstrimler af inderlår fra gris, 1 x 1 x ca. 5 cm
Salt
Peber
1½ spsk olivenolie
2 fennikler, ca. 500 g
3 store appelsiner
1 spsk hele korianderfrø eller 1-2 tsk stødt
1-2 tsk majsstivelse
Evt. 1 fed hvidløg
1 bundt frisk koriander eller persille
Tilbehør
3 dl fuldkornsris
Sådan gør du
- Del fennikelknoldene i halve og fjern stokken.
- Skær knoldene i tynde skiver.
- Skræl ½-1 appelsin i tynde strimler med et juliennejern (eller en kniv) - det skal være uden den hvide hinde - og pres derefter appelsinen til saft.
- Skær skrællen af de øvrige appelsiner, fjern den hvide hinde og skær dem i skiver.
- Knus koriander groft i en morter.
- Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber.
- Varm en wok, pande eller stegegryde ved god varme med ½ spsk olie.
- Brun halvdelen af strimlerne på alle sider i 2 minutter.
- Tag kødet op og brun resten af strimlerne på samme måde.
- Tilsæt resten af olien og svits fennikel, appelsinskræl og koriander 3-5 minutter ved middel varme.
- Tilsæt appelsinsaft og 1½ dl vand og lad det koge igennem. Jævn saucen med majsstivelse udrørt i 1 spsk koldt vand.
- Tilsæt kødet og lad retten simre under låg til kødet er mørt - ca. 15 minutter.
- Smag til med salt, peber, koriander og evt. presset hvidløg.
- Vend appelsinskiverne i og servér med hakket koriander eller persille.
Tilbehør
- Kog risene som anvist på pakken.
Energifordeling
Nu hedder det minutstrimler af inderlår fra gris. Tidligere hed udskæringen skinkestrimler af inderlår fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 230 g af retten):
Energi: 2334 kJ (556 kcal)
protein: 50 g
kulhydrat: 57 g
kostfibre: 15 g
fedt: 11 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 1009 kJ (240 kcal)
protein: 22 g
kulhydrat: 25 g
kostfibre: 7 g
fedt: 5 g