Minutstrimler i wok med fennikel og appelsin

Skøn, sund hverdagsret hvor velsmagende magert grisekød møder sød appelsin og aromatisk fennikel.

Af Sandra Leigh Draznin | Forår, Vinter | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Tilberedningstid

Ca. 45 minutter

Det skal du bruge

4 personer

500 g minutstrimler af inderlår fra gris, 1 x 1 x ca. 5 cm 
Salt
Peber
1½ spsk olivenolie

2 fennikler, ca. 500 g
3 store appelsiner
1 spsk hele korianderfrø eller 1-2 tsk stødt
1-2 tsk majsstivelse
Evt. 1 fed hvidløg 
1 bundt frisk koriander eller persille

Tilbehør

3 dl fuldkornsris

Sådan gør du

  1. Del fennikelknoldene i halve og fjern stokken.
  2. Skær knoldene i tynde skiver.
  3. Skræl ½-1 appelsin i tynde strimler med et juliennejern (eller en kniv) - det skal være uden den hvide hinde - og pres derefter appelsinen til saft.
  4. Skær skrællen af de øvrige appelsiner, fjern den hvide hinde og skær dem i skiver.
  5. Knus koriander groft i en morter.
  6. Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber.
  7. Varm en wok, pande eller stegegryde ved god varme med ½ spsk olie.
  8. Brun halvdelen af strimlerne på alle sider i 2 minutter.
  9. Tag kødet op og brun resten af strimlerne på samme måde. 
  10. Tilsæt resten af olien og svits fennikel, appelsinskræl og koriander 3-5 minutter ved middel varme.
  11. Tilsæt appelsinsaft og 1½ dl vand og lad det koge igennem. Jævn saucen med majsstivelse udrørt i 1 spsk koldt vand.
  12. Tilsæt kødet og lad retten simre under låg til kødet er mørt - ca. 15 minutter.
  13. Smag til med salt, peber, koriander og evt. presset hvidløg.
  14. Vend appelsinskiverne i og servér med hakket koriander eller persille.

Tilbehør

  1. Kog risene som anvist på pakken.

Energifordeling

Nu hedder det minutstrimler af inderlår fra gris. Tidligere hed udskæringen skinkestrimler af inderlår fra svin.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 230 g af retten): 

Energi: 2334 kJ (556 kcal)

protein: 50 g

kulhydrat: 57 g

kostfibre: 15 g

fedt: 11 g

 

Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 1009 kJ (240 kcal)

protein: 22 g

kulhydrat: 25 g

kostfibre: 7 g

fedt: 5 g