Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 voksne + 2 børn
300 g tynde minutstrimler, ½ x ½ x ca. 8 cm
2 spsk olivenolie
3 gulerødder
1 porre
1 fed hvidløg
Frisk ingefær
½ dl soja (ikke for salt)
2½ dl bouillon
200 g sukkerærter
Evt. majsstivelse
Salt
Peber
Tilbehør
2½ dl fuldkornsris
Sådan gør du
Kødet
- Dup kødet tørt med køkkenrulle.
- Brun minutstrimlerne i en gryde, sauterpande eller wok i 1 spsk olie ved kraftig varme i 1-1½ minut.
- Tag dem op på en tallerken.
Grøntsager
- Steg derefter tændstikstynde strimler af gulerod og porre i 1 spsk olie i 1 minut.
- Tilsæt finthakket hvidløg og 1 spsk finthakket ingefær.
- Vend godt rundt og tilsæt soja og bouillon.
- Lad retten simre 5 minutter.
- Tilsæt sukkerærter.
- Jævn evt. med majsstivelse udrørt i koldt vand, smag til med salt og peber og vend kødet i retten og den er klar til servering.
Ris
- Kog risene efter anvisning på pakken.
TIL BARNET OVER 12 MÅNEDER
Vend ris med sauce. Skær grøntsager og kødet i mindre stykker og anret hver for sig.
TIL SPÆDBARNET (7-10 MÅNEDER)
Mos nogle skefulde gulerod og sukkerærter, lidt ris og 2-3 stykker kød sammen med lidt sauce og ½ tsk smør i en hurtighakker eller med en gaffel.
Tips
- Tynde minutstrimler kan man selv skære af schnitzler.
- Minutstrimler kan ligeledes erstattes af tynde strimler af kyllingebryst, oksetykstegsfilet eller kalvefilet.
Energifordeling
Nu hedder det minutstrimler af yderlår af skinke fra gris. Før hed udskæringen skinkestrimler fra svin.
Nu hedder det schnitzel af inderlår af skinke fra gris. Før hed udskæringen skinkeschnitzel af skinke fra svin.
Næringsindhold pr. voksen (ca. 795 g af retten):
Energi: 2270 kJ (541 kcal)
protein: 33 g
kulhydrat: 68 g
kostfibre: 7 g
fedt: 14 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 285 kJ (68 kcal)
protein: 4 g
kulhydrat: 9 g
kostfibre: 1 g
fedt: 2 g