Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
1 person
150 g minutstrimler, 1 x 1 x ca. 5 cm
salt og peber
1 tsk olie
1 tsk karry evt. karrypasta
1 lille fed hvidløg
¾ dl kokosmælk
¾-1 dl vand
1 mellemstort løg, gerne rødløg
1 squash
1 tsk citronsaft
¼ tsk sukker
¼ tsk salt
Tilbehør
1¾ dl ris
Sådan gør du
Kog risene.
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Brun kødet i olie i 2 minutter ved kraftig varme i en wok, evt. dyb pande eller stegegryde. Lad kødet blive brunt, inden det vendes på panden.
Tilsæt karry og knust hvidløg og svits i 1 minut.
Kom kokosmælk, ¾-1 dl vand, rødløg i smalle både og squash i halve skiver ved. Lad retten koge for svag varme i 5 minutter uden låg. Smag til med karry, citronsaft, sukker og salt.
Energifordeling
Nu hedder det minutstrimler af yderlår afpudset fra gris. Før hed udskæringen skinkestrimler af skinkeyderlår afpudset fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 1415 g af retten):
Energi: 4324 kJ (1030 kcal)
protein: 51 g
kulhydrat: 124 g
kostfibre: 14 g
fedt: 34 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 306 kJ (73 kcal)
protein: 4 g
kulhydrat: 9 g
kostfibre: 1 g
fedt: 2 g