Minutstrimler i karry

Sund, hurtig wokret til en person med magert grisekød og karrykrydrede grøntsager i kokosmælk. Serveres med ris til.

Af voresmad.dk | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Skinkestrimler i karry

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

1 person

150 g minutstrimler, 1 x 1 x ca. 5 cm 
salt og peber
1 tsk olie
1 tsk karry evt. karrypasta
1 lille fed hvidløg
¾ dl kokosmælk
¾-1 dl vand
1 mellemstort løg, gerne rødløg
1 squash
1 tsk citronsaft
¼ tsk sukker
¼ tsk salt

Tilbehør

1¾ dl ris

 

Sådan gør du

Kog risene.
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Brun kødet i olie i 2 minutter ved kraftig varme i en wok, evt. dyb pande eller stegegryde. Lad kødet blive brunt, inden det vendes på panden.
Tilsæt karry og knust hvidløg og svits i 1 minut.
Kom kokosmælk, ¾-1 dl vand, rødløg i smalle både og squash i halve skiver ved. Lad retten koge for svag varme i 5 minutter uden låg. Smag til med karry, citronsaft, sukker og salt.

Energifordeling

Nu hedder det minutstrimler af yderlår afpudset fra gris. Før hed udskæringen skinkestrimler af skinkeyderlår afpudset fra svin.

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 1415 g af retten): 

Energi: 4324 kJ (1030 kcal)

protein: 51 g

kulhydrat: 124 g

kostfibre: 14 g

fedt: 34 g 

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 306 kJ (73 kcal)

protein: 4 g

kulhydrat: 9 g

kostfibre: 1 g

fedt: 2 g