Minutstrimler fra gris med sursød sauce og sukkerærter

Thai-inspireret wokret med ris, grønt og gris. Beregnet til to voksne og et barn.

Af Sandra Leigh Draznin | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Wokstrimler af skinkeinderlår med sursød sauce og sukkerærter

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2 voksne og 1 barn

250 g minutstrimler af inderlår fra gris, ½ x ½ x ca. 8 cm
salt og peber
1 spsk olie
2-3 gulerødder
2 porrer
200 g sukkerærter
1 spsk tomatpuré
1 spsk sukker
1 spsk vineddike
1 spsk majsstivelse
flydende fond eller bouillon

Tilbehør

150 g ris

Sådan gør du

Skær gulerødderne igennem på langs og derefter i skrå skiver. Skær porrer i ringe og skær sukkerærter i skrå skiver.

Kog risene. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr det med salt og peber. Lad kødet blive brunt på alle sider i alt 1-1½ minut i en wok eller pande med olie ved kraftig varme. Tag kødet op på en tallerken.

Steg grøntsagerne - først gulerødder i nogle minutter. Tilsæt porrer og sidst sukkerærter. Rør 2½ dl vand, tomatpuré, sukker, vineddike og majsstivelse sammen og hæld det i wokken. Giv det et opkog og vend kødet i retten.

Tag maden fra til barnet. Smag de voksnes portion til med fond eller bouillon samt salt og peber.

Til spædbarnet 7-9 måneder
Mos grøntsager, 2-3 strimler kød og ris i en hurtighakker og tilsæt 1 tsk olie.

Til barnet over 12 måneder
Skær grøntsager og kød ud i små stykker og anret dem hver for sig med lidt ris.

Tips

  • Smag evt. den voksne portion til med lidt chili.
  • Frosne wokblandinger af grøntsager kan bruges i stedet for friske grøntsager.
  • Brug årstidens grøntsager efter fantasi og smag.

Energifordeling

Nu hedder udskæringen minutstrimler af inderlår fra gris. Før hed det wokstrimler af skinkeinderlår fra svin.

 

Næringsindhold pr. person, når retten spises af to voksne (ca. 930 g af retten): 

Energi: 2910 kJ (695 kcal)

Protein: 44 g

Kulhydrat: 92 g

Kostfibre: 13 g

Fedt: 13 g

 

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi: 315 kJ (75 kcal)

Protein: 5 g

Kulhydrat: 10 g

Kostfibre: 1 g

Fedt: 1 g