Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
4 personer
Ca. 500 g minutstrimler af inderlår fra gris, ½ x ½ x ca. 8 cm
salt og peber
1 spsk olie
2 rødløg
1 rød peberfrugt
1 grøn peberfrugt
1 squash – gerne gul
2 faste pærer fx Clara Frijs eller Clapps Favorite
1 spsk olie
1 spsk frisk ingefær
1 spsk hvidvinseddike
1 spsk honning
3 dl bouillon
evt. majsstivelse
Tilbehør
4 dl ris
Sådan gør du
Skær rødløg i tynde både. Skær peberfrugt og squash i tynde strimler. Skær pærerne ud i tynde både med skrællen på.
Kog risene.
Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber. Varm halvdelen af olien i en stor pande eller en wok ved kraftig varme. Læg halvdelen af kødet på panden, og lad det blive brunt, før det vendes. Kødet brunes 1-1½ minut ved kraftig varme. Tag kødet op på en tallerken. Steg resten af kødet på samme måde.
Varm olien i panden ved kraftig varme. Tilsæt rødløg og steg et par minutter under omrøring. Tilsæt peberfrugter og steg et par minutter under omrøring. Tilsæt squash og pærer og steg i yderligere et par minutter under omrøring. Vend groftrevet ingefær, vineddike, honning og bouillon i. Varm det igennem til frugt og grøntsager er møre, men stadig har bid. Vend minutstrimlerne i og lad det hurtigt blive gennemvarmt.
Smag til med salt og peber. Jævn med majsstivelse udrørt i koldt vand, hvis man ønsker væsken jævnet og ikke tynd.
Vintips:
En fyldig hvidvin f.eks. en Chardonnay fra Chile eller Australien.
Energifordeling
Nu hedder det minutstrimler fra gris. Før hed udskæringen skinkestrimler fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 950 g af retten):
Energi: 2566 kJ (611 kcal)
protein: 38 g
kulhydrat: 82 g
kostfibre: 9 g
fedt: 13 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 270 kJ (64 kcal)
protein: 4 g
kulhydrat: 9 g
kostfibre: 1 g
fedt: 1 g