Minutstrimler af inderlår med pærer, squash og ingefær

Velsmagende asiatiskinspireret wokret med pærer, squash, ingefær og gris.

Af Briand Funder | Efterår, Vinter | Hovedretter | Hverdag, Weekend, Sund hverdagsmad


Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

4 personer

Ca. 500 g minutstrimler eller minuttern af inderlår fra gris, ½ x ½ x ca. 8 cm 
Salt
Peber 
1 spsk olie, fx rapsolie
2 rødløg
1 rød peberfrugt, 200 g
1 grøn peberfrugt, 200 g
1 squash – gerne gul, 300 g
2 faste pærer fx Clara Frijs eller Clapps Favorite, 200 g
1 spsk olie, fx rapsolie
1 spsk frisk ingefær
1 spsk hvidvinseddike
1 spsk honning
3 dl bouillon
Evt. majsstivelse 

Tilbehør

600 g blomkål

Sådan gør du

Grønt

  1. Skær rødløg i tynde både.
  2. Skær peberfrugt og squash i tynde strimler.
  3. Skær pærerne ud i tynde både med skrællen på.

Tilbehør

  1. Blend eller riv blomkål til blomkålsris.

Kødet

  1. Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber.
  2. Varm halvdelen af olien i en stor pande eller en wok ved kraftig varme.
  3. Læg halvdelen af kødet på panden, og lad det blive brunt, før det vendes.
  4. Kødet brunes 1-1½ minut ved kraftig varme.
  5. Tag kødet op på en tallerken.
  6. Steg resten af kødet på samme måde.

Grønt, fortsat

  1. Varm olien i panden ved kraftig varme.
  2. Tilsæt rødløg og steg et par minutter under omrøring.
  3. Tilsæt peberfrugter og steg et par minutter under omrøring.
  4. Tilsæt squash og pærer og steg i yderligere et par minutter under omrøring.
  5. Vend groftrevet ingefær, vineddike, honning og bouillon i.
  6. Varm det igennem til frugt og grøntsager er møre, men stadig har bid.
  7. Vend minutstrimlerne i og lad det hurtigt blive gennemvarmt. 
  8. Smag til med salt og peber.
  9. Jævn med majsstivelse udrørt i koldt vand, hvis man ønsker væsken jævnet og ikke tynd.

Vintips:
En fyldig hvidvin f.eks. en Chardonnay fra Chile eller Australien.

Energifordeling

Nu hedder det minutstrimler fra gris. Før hed udskæringen skinkestrimler fra svin.

Nu hedder det minuttern fra gris. Før hed udskæringen skinketern fra svin.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 645 g af retten): 

Energi: 1436 kJ (342 kcal)

protein: 33 g

kulhydrat: 24 g

kostfibre: 9 g

fedt: 11 g

 

Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 222 kJ (53 kcal)

protein: 5 g

kulhydrat: 4 g

kostfibre: 1 g

fedt: 2 g