Minutstrimler af inderlår fra gris med chili og lime

Asiatisk-inspireret wokret med ris, grønt og gris.

Af Sandra Leigh Draznin | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Wokstrimler af skinkeinderlår med chili og lime

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2 personer

 250 g minutstrimler af inderlår fra gris, ½ x ½ x ca. 8 cm
½ spsk olie
salt og peber
1 lime

Sauce
1-2 skalotteløg
1 frisk chili
1 fed hvidløg
250 g markchampignon
1 gul peberfrugt
2 dl bouillon
1-2 tsk majsstivelse
1 spsk sojasauce
2 tsk sukker

Tilbehør

2 dl ris

Sådan gør du

Kog risene.

Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm olien i en wok eller på en stor pande ved kraftig varme. Læg kødet på panden og lad det blive brunt, før det vendes. Kødet brunes 1-1½ minut ved kraftig varme. Tag kødet op på en tallerken.

Skær limeskallen i tynde stimler og gem den til pynt.

Svits fintsnittet skalotteløg, chili og knust hvidløg. Tilsæt skivede champignon og strimler af peberfrugt og lad det stege 5 minutter under omrøring. Tilsæt bouillon og limesaft og lad det koge igennem. Jævn med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand. Lad det koge igennem og smag til med sojasauce, sukker og evt. mere salt og peber.

Vend kødet i saucen og lad det hurtigt blive gennemvarmt.

Pynt med limeskal.

Tips

  • I frisk chili sidder det meste af styrken i mellemvægge og frø. Vil du have en mild chilismag, så brug kun selve frugtkødet.

Energifordeling

Nu hedder udskæringen minutstrimler af inderlår fra gris. Før hed det skinkestrimler fra svin.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 920 g af retten): 

Energi: 2495 kJ (596 kcal)

Protein: 42 g

Kulhydrat: 80 g

Kostfibre: 8 g

Fedt: 10 g

 

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi: 272 kJ (65 kcal)

Protein: 5 g

Kulhydrat: 9 g

Kostfibre: 1 g

Fedt: 1 g