Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
250 g minutstrimler af inderlår fra gris, ½ x ½ x ca. 8 cm
½ spsk olie
salt og peber
1 lime
Sauce
1-2 skalotteløg
1 frisk chili
1 fed hvidløg
250 g markchampignon
1 gul peberfrugt
2 dl bouillon
1-2 tsk majsstivelse
1 spsk sojasauce
2 tsk sukker
Tilbehør
2 dl ris
Sådan gør du
Kog risene.
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm olien i en wok eller på en stor pande ved kraftig varme. Læg kødet på panden og lad det blive brunt, før det vendes. Kødet brunes 1-1½ minut ved kraftig varme. Tag kødet op på en tallerken.
Skær limeskallen i tynde stimler og gem den til pynt.
Svits fintsnittet skalotteløg, chili og knust hvidløg. Tilsæt skivede champignon og strimler af peberfrugt og lad det stege 5 minutter under omrøring. Tilsæt bouillon og limesaft og lad det koge igennem. Jævn med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand. Lad det koge igennem og smag til med sojasauce, sukker og evt. mere salt og peber.
Vend kødet i saucen og lad det hurtigt blive gennemvarmt.
Pynt med limeskal.
Tips
- I frisk chili sidder det meste af styrken i mellemvægge og frø. Vil du have en mild chilismag, så brug kun selve frugtkødet.
Energifordeling
Nu hedder udskæringen minutstrimler af inderlår fra gris. Før hed det skinkestrimler fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 920 g af retten):
Energi: 2495 kJ (596 kcal)
Protein: 42 g
Kulhydrat: 80 g
Kostfibre: 8 g
Fedt: 10 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 272 kJ (65 kcal)
Protein: 5 g
Kulhydrat: 9 g
Kostfibre: 1 g
Fedt: 1 g