Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
4 personer
4 minutkoteletter, 2 cm tykke, a ca. 150 g
Salt og peber
10 g smør eller margarine
1 dl appelsinsaft
2 tsk frisk basilikum eller ½ tsk tørret
2 tsk frisk ingefær eller ½ tsk tørret
1 tsk salt
Sauce
3 dl bouillon
Saft og skal af 1 appelsin
Majsstivelse
Svampe-sauté
250 g spisesvampe
10 g smør eller margarine
2 rødløg
200 g haricots verts
Tilbehør
1 kg kartofler
Sådan gør du
Dup minutkoteletterne tørre med køkkenrulle og krydr med salt og peber. Bland appelsinsaft, basilikum, revet ingefær og salt i en skål. Brun kødet 1 minut på hver side på en pande ved god varme i gyldent fedtstof.
Hæld appelsinblandingen ved og lad kødet stege færdig ved middel varme 6-7 minutter på hver side. Læg kødet til side og hold det varmt.
Kog panden af med bouillon og si saucen over i en gryde. Tilsæt appelsinskal og lad den simre under låg i 2 minutter. Tag appelsinskallen op. Jævn saucen med majsstivelse og smag den til med appelsinsaft.
Rist svampene i fedtstoffet. Skær løgene i både og svits dem med, til de er klare. Lad de optøede bønner dryppe af, læg dem ved svampe og løg og varm dem igennem. Smag til med salt og peber.
Energifordeling
Nakkekoteletter kan der bruges i stedet for schnitzler af inderlår fra gris eller bovsteaks.
Næringsindhold pr. person (ca. 685 g af retten):
Energi: 2454 kJ (584 kcal)
protein: 35 g
kulhydrat: 54 g
kostfibre: 7 g
fedt: 24 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 357 kJ (85 kcal)
protein: 5 g
kulhydrat: 8 g
kostfibre: 1 g
fedt: 4 g